PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Budućnost produkcijskog ispisa fokusirana je na ink jet

U prvoj jesenskoj epizodi Print Magazinova online serijala tema je bila Digitalni tisak SRA 3 formata, u kojoj smo, između ostalog razgovarali i s gosp. Marcelom Ebbenhorstom, Manager Production Print, iz tvrtke Kyocera Europe. Kyocera je, naime, polovinom prošle godine na tržište lansirala svoj prvi ink jet pisač, Kyocera TASKalfa Pro 15000, kojim je ušla na tržište produkcijskog ispisa SRA 3 formata.

Zanimalo nas je zašto su za udio na ovom dijelu tržišta odlučili “boriti” ink jet tehnologijom dok konkurencija u toj tržišnoj niši nudi strojeve bazirane na elektrofotografiji?
Kako nam je rekao. gosp. Ebbenhorst, razlozi zašto su se odlučili uključiti na ovo specifično tržište s ovom specifičnom tehnologijom su višestruki. Prije svega, Kyocera je već niz godina aktivna u proizvodnji ispisnih glava, aktivno ih prodajući kroz neke vrlo konkurentne proizvođače tehnologija tako da tržište Kyoceru pozna kao proizvođača ispisnih glava. Također, Kyocera je snažna u uredskom segmentu kroz proizvodnju dugotrajnih MFP-a (multi-funkcionalnih pisača). Dakle, najlogičniji korak, kako je istaknuo, bio je ciljati na tržište na kojem još nisu aktivni i to s poznatom tehnologijom i iskustvom koje imaju jer svima koji djeluju na tom tržištu, ističe, da je jasno da je budućnost u produkcijskom ispisu fokusirana na ink jet.

Govoreći o prednostima, ali i nedostacima ink jet tehnologije u odnosu na onu temeljenu na toneru, ističe da kada je riječ o kvaliteti, kod ink jet tehnologije još mora doći do određenog razvoja. Što se tiče kvalitete kod ispisa slika tu ink jet, smatra, već sada ima velike mogućnosti, no određeni izazovi još uvijek postoje.
„Sasvim je jasno da je ovo tehnologija koja još nije u potpunosti razvijena, za razliku od pisača na bazi tonera za koje se smatra da su na kraju svog tehnološkog razvoja na način da se ispis na bazi tonera ne može više toliko unaprijediti. Tehnologija elektrofotografije također se više neće mijenjati, tako da se pravi razvoj događa na tržištu ink jeta. To je za nas, kao novog igrača na tom tržištu, posebno važno jer imamo više mogućnosti za razvoj u tom smjeru i možemo pokušati „popraviti“ naše konkurente“, istaknuo je gosp. Ebbenhorst.    

Cijeli intervju s gosp. Ebbenhorstom, ali i ostalim gostima s kojima smo razgovarali na temu Digitalnog tiska SRA 3 formata možete pogledati na Print Magazin YouTube kanalu

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content