Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Canon Colorado M serija – i gloss i mat u jednom prolazu

Prošle godine na sajmu Fespa u Münchenu Canon je premijerno predstavio nove modularne roll-to-roll printere serije Colorado M s opcijom UVgel bijele boje. Radi se o potpuno modularnom modelu kojeg kupac konfigurira sukladno svojim potrebama i kasnije nadograđuje.  
Premijeru u našoj regiji M serija imala je na nedavno završenom sajmu Print21 u Novom Sadu. Canon Colorado M5 širine 1,6m predstavila je tvrtka Igepa Group. Kako nam je u razgovoru rekao gosp. Uroš Cvetić, iz Igepa Group, zahvaljujući svojoj modularnoj konfiguraciji i upotrebom bijele boje nudi širok spektar kreativnih indoor i outdoor aplikacija.

Ono po čemu je M serija definitivno posebna i revolucionarna je mogućnost ispisa sjajne i mat u istom prolazu. To je čini idealnom za stvaranje spektakularnih otisaka. Naime, zahvaljujući patentiranoj tehnologija FLXfinish+, koja je nadogradiva opcija, korisnici imaju mogućnost dodavanja sjajnog, mat ili kombiniranog završetka na istom mediju. Bez dodatka laka.
Uz to, PRISMAGuide XL, softver za pripremu, koji rezultira lakom proizvodnjom uz konstantno visoku kvalitetu, podržava jednostavnu pripremu višeslojnog ispisa, postavljanjem bijele boje ispod ili iznad drugih boja, u 3 ili 5 slojeva.

Što se brzine ispisa tiče, ona ovisi o tome je li završetak, gloss, mat ili kombinirani. U gloss načinu rada raspon brzina je od 20 do 159m2/h, dok je u mat varijanti od 10 do 46m2/h.

Ono što je također naglasio gosp. Cvetić je GREENGUARD GOLD certifikat kojeg imaju UVgel boje, zbog čega su sigurne za svaku indoor primjenu.
Nadalje, s UVgel tehnologijom korisnici mogu ispisivati na ekološki odgovornim materijalima kao što su mediji bez PVC-a i papirnati mediji, čak i nepremazani. To znači da se Colorado M-serija pisača savršeno uklapa u organizaciju koja je svjesna održivosti.

Kratki intervju pogledajte na Print Magazin YouTube kanalu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content