PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Canon Colorado M serija – i glos i mat u jednom prolazu

Prošle godine na sajmu Fespa u Minhenu, Canon je premijerno predstavio nove modularne roll-to-roll štampače serije Colorado M sa opcijom UVgel bele boje. To je potpuno modularni model koji kupac konfiguriše prema svojim potrebama i kasnije nadograđuje.

Serija M premijerno je prikazana na našim prostorima na nedavno završenom sajmu Print21 u Novom Sadu. Canon Colorado M5 širine 1,6m predstavila je kompanija Igepa Group. Kako nam je u razgovoru rekao g. Uroš Cvetić, iz Igepa grupe, nudi širok spektar kreativnih indoor i outdoor aplikacijazahvaljujući svojoj modularnoj konfiguraciji i upotrebi bele boje.

Ono što M-seriju čini definitivno posebnom i revolucionarnom je mogućnost štampe sjajne i mat boja u istom prolazu. To ga čini idealnim za stvaranje spektakularnih otisaka. Naime, zahvaljujući patentiranoj tehnologiji FLKSfinish+, koja je nadogradiva opcija, korisnici imaju mogućnost dodavanja sjajne, mat ili kombinovane završne obrade na istom mediju. Bez dodavanja laka.

Pored toga, PRISMAGuide KSL, softver za pripremu, koji rezultira jednostavnom proizvodnjom sa konstantno visokim kvalitetom, podržava jednostavnu pripremu višeslojne štampe, postavljanjem bele boje ispod ili iznad drugih boja, u 3 ili 5 slojeva.

Što se tiče brzine štampanja, zavisi od toga da li je završna obrada sjajna, mat ili kombinovana. U glos režimu, opseg brzine je od 20 do 159m2/h, dok je u mat verziji od 10 do 46m2/h.

Ono što je naglasio i g. Cvetić je GREENGUARD GOLD sertifikat koji UVgel boje poseduju, zbog čega su bezbedne za svaku unutrašnju primenu.

Štaviše, sa UVgel tehnologijom, korisnici mogu da štampaju na ekološkim materijalima kao što su mediji bez PVC-a i papirni mediji, čak i nepremazani. To znači da Colorado M-serija štampača savršeno odgovara organizaciji koja je svesna održivosti.

Kratki intervju pogledajte na Print Magazin YouTube kanalu

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content