PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Canon dobio Fogra PSD certifikat za serije strojeva imagePRESS C910 i imagePRESS C165

Tvrtka Canon objavila je da je od istraživačkog instituta Fogra Forschungsinstitut für Medientechnologien dobila certifikat FOGRA PSD koji potvrđuje da su Canonove serije tiskarskih strojeva imagePRESS C910 i imagePRESS C165 usklađene sa standardom FOGRA51. Riječ je o standardu koji opisuje uobičajene procedure za izradu digitalnih otisaka te utvrđuje kvalitetu konačnog proizvoda i razumijevanje procesa koji do njega dovodi.

Strojevi  iz serija imagePRESS provjeravani su korištenjem dvije vrste medija za tisak – Silk 170g te Sappi Magno Plus Gloss 115g (standardni medij za ofsetni tisak s premazom), uz korištenje dva različita kontrolera, PRISMAsync i EFI. Testiran je tisak u volumenu od minimalno 500 primjeraka kako bi se simulirala dosljednost boja u realnim produkcijskim uvjetima. Standard Fogra PSD koristi medijski relativnu metodu što znači da se certifikacija izvršava usporedbom različitih vrsta papira po različitim standardima. Taj pristup uzima u obzir bjelinu trenutno dostupnih medija za tisak koji se često poboljšavaju optičkim izbjeljivačima.

Obje testirane serije imagePRESS postigle su u svakoj kombinaciji medija i kontrolera najveću moguću ocjenu – Print QualityClass – grade A. To znači da je trenutno cijeli raspon Canonove ponude tonera u boji i medija za tisak u boji uskladiv sa standardima instituta Fogra.

Video o mogućnostima stroja imagePRESS C165 možete pogledati na YouTubeu: https://www.youtube.com/watch?v=Mw2S2Hee4fg.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content