Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Canon dobio Fogra PSD sertifikat za serije štampača ImagePress C910 i ImagePress C165

Kompanija Canon objavila je da je od istraživačkog instituta Fogra Forschungsinstitut für Medientechnologien dobila sertifikat FOGRA PSD koji potvrđuje da su serije Canon štampača imagePRESS C910 i imagePRESS C165 usklađene sa standardom FOGRA51. Reč je o standardu koji opisuje uobičajene procedure za izradu digitalnih otisaka i utvrđuje kvalitet konačnog proizvoda i razumevanje procesa koji do njega dovodi.

Štampači  iz serija imagePRESS proveravani su korišćenjem dve vrste medija za štampu – Silk 170g i Sappi Magno Plus Gloss 115g (standardni medij sa premazom za ofsetnu štampu), uz korišćenje dva različita kontrolera, PRISMAsync i EFI. Testirana je štampa u obimu od minimalno 500 primeraka kako bi se simulirala doslednost boja u realnim uslovima proizvodnje. Standard Fogra PSD koristi medijski relativnu metodu što znači da se sertifikacija sprovodi upoređivanjem različitih vrsta papira prema različitim standardima. Taj pristup uzima u obzir belinu trenutno dostupnih medija za štampu koji se često poboljšavaju optičkim izbeljivačima.

Obe testirane serije imagePRESS postigle su u svakoj kombinaciji medija i kontrolera najveću moguću ocenu – Print QualityClass – grade A. To znači da je trenutno celokupan asortiman ponude Canon tonera u boji i medija za štampu u boji, usklađen sa standardima instituta Fogra.

Video o mogućnostima štampača imagePRESS C165 možete pogledati na YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Mw2S2Hee4fg.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content