PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Canon InsightReport: manje od 20% tiskara ispunjava potrebe kupaca

Rezultati najnovijeg izvješća tvrtke Canon Europe, „InsightReport – Stvaranje vrijednosti za kupce“ otkrivaju važne promjene u zahtjevima korisnika tiska. Ukazuju i na neiskorištene prilike za tiskare i interne odjele za tisak. Rezultati su dobiveni na temelju istraživanja neovisne agencije. Istraživanje je provedeno među 235 voditelja marketinga na višim pozicijama u organizacijama različitih veličina i iz različitih branši iz regije EMEA, između ožujka i lipnja 2020.

Istraživanje Canon InsightReport je otkrilo da manje od 20% tiskara ispunjava potrebe svojih kupaca. U vrijeme dok su robne marke pod većim pritiskom nego ikad da pokažu rezultate, a marketinški budžeti ostaju na istim razinama ili se smanjuju, 80% korisnika tiska izjavilo je da bi cijenilo kreativnije prijedloge svojih tiskara. To predstavlja očitu priliku za tržište tiska.

Fokusirane na mjerljive rezultate koje dokazuju povrat investicije njihovih kampanja, robne marke su se priklonile digitalnom pristupu, ulažući 46% svog budžeta u online marketing. Istovremeno, svjesne su ograničenja isključivo digitalnih kampanja kao i činjenice da krajnji korisnici pate od digitalnog zamora. Dobre vijesti su da gotovo svi sudionici istraživanja (97%) kažu da koriste tisak uz ostale načine marketinga i da ih gotovo polovica (47%) često koristi integrirane kampanje koje uključuju tisak. Uz više od 33% današnjeg marketinškog budžeta koji se koristi za tisak, tisak se smatra temeljem kampanja koje podižu svijest o trgovačkim markama. Štoviše, 30% kupaca komunikacijskih kampanja vjeruje da će tisak nastaviti biti jednako važan, ili čak postati još važniji, tijekom sljedećih nekoliko godina.

Canon_InsightReport_cover

Tržišne marke trebaju moći opravdati ulaganje u izabranu taktiku marketinga, a ako mogu vidjeti učinkovitost tiska, rado će povećati njegov udio u svom komunikacijskom miksu. Zapravo, 40% marketinških stručnjaka koji se bave brendiranjem kažu da bi uložili više u tisak ako bi njihovi budžeti bili dvostruko veći. No, njih trećina kaže da nemaju nikakav način za mjerenje učinka tiska u kampanjama.

Spajanje tiska s digitalnim elementima

Njih 86% kažu da bi rado saslušali savjete o spajanju tiska s digitalnim elementima za jače integriran pristup. Istraživanje Canon InsightReport također otkriva da se 80% tržišnih marki okreće svojim tiskarama kada traže svježe i inovativne ideje koje će omogućiti njihovim kampanjama da dopru do ciljanje publike. Zapravo,75% marketinških stručnjaka koji se bave brendiranjem u istraživanju je navelo da od svojih tiskara žele više konzultantski usmjeren pristup.

Uzimajući u obzir ove pozitivne pokazatelje koji se odnose na tisak, uspjet će oni profesionalni pružatelji usluga tiska koji promijene način na koji komuniciraju sa svojim kupcima. Ovdje postoji očita neiskorištena poslovna prilika za povećanje njihove vrijednosti izvan okvira tiska i promjenu dinamike u odnosu s njihovim kupcima, što će rezultirati rastom.

“Iz istraživanja je jasno da, dok tiskare bez problema shvaćaju temeljne postulate posla, postoji jaz između onoga što kupci žele i onoga što dobivaju. Korištenjem svake interakcije s kupcem tiskare mogu dodati vrijednost i pomoći tržišnim markama da maksimiziraju učinkovitost tiska. U tim situacijama imaju i priliku dokazati povrat investicije kod korištenja tiska pokazujući kupcima kako koristiti tisak da potaknu angažiranost svojih korisnika ili izazovu akciju u različitim stadijima korisničkog putovanja prema kupnji. Kroz veću suradnju sa svojim kupcima i veće razumijevanje njihovih marketinških kampanja, profesionalni davatelji usluga tiska mogu pokazati korisnicima kako tisak može biti integriran u šire kampanje tržišne marke. Kao rezultat, tiskare će moći ne samo isporučiti narudžbu, nego stvoriti dodatnu vrijednost za kupca ulaganjem nešto većeg truda”, kaže Mathew Faulkner, viši voditelj marketinga u odjelu poslovanja s profesionalnim tiskom za regiju EMEA u tvrtki Canon Europe.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content