PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Canon InsightReport: manje od 20% štamparija ispunjava potrebe kupaca

Rezultati najnovijeg izveštaja kompanije Canon Europe, „InsightReport – Stvaranje vrednosti za kupce“ otkrivaju važne promene u zahtevima korisnika štampe. Ukazuju i na neiskorišćene prilike za štamparije i interne sektore za štampu. Rezultati su dobijeni na osnovu istraživanja nezavisne agencije. Istraživanje je sprovedeno među 235 rukovodilaca marketinga na višim pozicijama u organizacijama različitih veličina i iz različitih branši iz regije EMEA, između marta i juna 2020.

Istraživanje Canon InsightReport je otkrilo da manje od 20% štamparija ispunjava potrebe svojih kupaca. U vreme dok su robne marke pod većim pritiskom nego ikad da pokažu rezultate, a marketinški budžeti ostaju na istom ili se smanjuju, 80% korisnika štampe izjavilo je da bi cenilo kreativnije predloge svojih štamparija. To predstavlja jasnu priliku za tržište štampe.

Fokusirane na merljive rezultate koji dokazuju povraćaj investicije njihovih kampanja, robne marke su se priklonile digitalnom pristupu, ulažući 46% svog budžeta u online marketing. Istovremeno, svesne su ograničenja isključivo digitalnih kampanja kao i činjenice da krajnji korisnici pate od digitalnog zamora. Dobre vesti su da gotovo svi učesnici istraživanja (97%) kažu da koriste štampu pored ostalih načina marketinga i da gotovo polovina (47%) često koristi integrisane kampanje koje uključuju štampu. Uz više od 33% današnjeg marketinškog budžeta koji se koristi za štampu, štampa se smatra osnovom kampanja koje podižu svest o trgovačkim markama. Štaviše, 30% kupaca komunikacijskih kampanja veruje da će štampa nastaviti da bude jednako važna, ili čak postati još važnija, tokom sledećih nekoliko godina.

Canon_InsightReport_cover

Tržišne marke treba da opravdaju ulaganje u izabranu taktiku marketinga, a ako mogu da vide efikasnost štampe, rado će povećati njen udeo u svom komunikacijskom miksu. Zapravo, 40% marketinških stručnjaka koji se bave brendiranjem kažu da bi uložili više u štampu ako bi njihovi budžeti bili dvostruko veći. No, trećina njih kaže da nemaju nikakav način za merenje učinka štampw u kampanjama.

Spajanje štampe sa digitalnim elementima

Njih 86% kažu da bi rado saslušali savete o spajanju štampe s digitalnim elementima za jače integrisan pristup. Istraživanje Canon InsightReport takođe otkriva da se 80% tržišnih marki okreće svojim štamparijama kada traže sveže i inovativne ideje koje će omogućiti njihovim kampanjama da dopru do ciljane publike. Zapravo,75% marketinških stručnjaka koji se bave brendiranjem u istraživanju je navelo da od svojih štamparija žele više konsultantski usmeren pristup.

Uzimajući u obzir ove pozitivne pokazatelje koji se odnose na štampu, uspeće oni profesionalni pružaoci usluga štampe koji promene način na koji komuniciraju sa svojim kupcima. Ovde postoji očigledna neiskorišćena poslovna prilika za povećanje njihove vrednosti izvan okvira štampe i promenu dinamike u odnosu s njihovim kupcima, što će rezultirati rastom.

„Iz istraživanja je jasno da, dok štamparije bez problema shvataju temeljne postulate posla, postoji jaz između onoga što kupci žele i onoga što dobijaju. Korišćenjem svake interakcije s kupcem štamparije mogu dodati vrednost i pomoći tržišnim markama da maksimalizuju efikasnost štampe. U tim situacijama imaju i priliku da dokažu povraćaj investicije kod korišćenja štampe pokazujući kupcima kako da koriste štampu kako bi podstakli angažovanost svojih korisnika ili izazovu akciju u različitim fazama korisničkog putovanja prema kupovini. Kroz veću saradnju sa svojim kupcima i veće razumevanje njihovih marketinških kampanja, profesionalni davaoci usluga štampe mogu pokazati korisnicima kako štampa može biti integrisana u šire kampanje tržišne marke. Kao rezultat, štamparije će moći ne samo da isporuče narudžbu, nego da stvore dodatnu vrednost za kupca ulaganjem nešto većeg truda”, kaže Mathew Faulkner, viši rukovodilac marketinga u sektoru poslovanja s profesionalnom štampom za regiju EMEA u kompaniji Canon Europe.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content