Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Classic Blue Pantone boja 2020.

Univerzalno omiljena klasična plava – Classic Blue, odnosno Pantone 19-4052, boja je koju je Pantone Colour Institute proglasio za boju 2020. godine.
Pantone klasičnu plavu boju opisuje kao onu koja potiče mir, povjerenje i povezanost.
Bezvremenska i beskonačna plava nijansa, Pantone 19-4052 Classic Blue elegantna je u svojoj jednostavnosti. Podsjećajući na nebo u sumrak, umirujuća klasično plava boja naglašava želju za pouzdanim i stabilnim temeljem na kojem ćemo graditi dok prelazimo prag u novu eru.
„Dok je ovogodišnja boja Living Coral bila animirajuća i životna, nijansa za 2020. donosi osjećaj mira i spokoja ljudskom duhu, nudeći utočište”, navode iz tvrtke.
Prema Pantoneu, Classic Blue već se uvelike koristi u modi, dizajnu interijera, tekstilnoj industriji te grafičkom dizajnu.
Za kobaltno plavu nijansu također se kaže da je povezana s komunikacijom, introspekcijom i jasnoćom, ali i da pomaže pri koncentraciji i ponovnom usredotočenju misli posebice u kontekstu sve bržeg razvoja tehnologije.
“Pantone 19-4052 Classic Blue potiče nas da gledamo dalje od očitog kako bismo proširili svoje vidike; izaziva nas da razmišljamo dublje, proširimo perspektivu i otvorimo protok komunikacije”, rekla je Leatrice Eiseman, izvršna direktorica Pantone Colour Institute.
Pantone Colour Institute boju godine bira od 2000. godine.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content