Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Classic Blue Pantone boja 2020.

Univerzalno omiljena klasična plava – Classic Blue, odnosno Pantone 19-4052, boja je koju je Pantone Colour Institute proglasio za boju 2020. godine.
Pantone klasičnu plavu boju opisuje kao onu koja potiče mir, povjerenje i povezanost.
Bezvremenska i beskonačna plava nijansa, Pantone 19-4052 Classic Blue elegantna je u svojoj jednostavnosti. Podsjećajući na nebo u sumrak, umirujuća klasično plava boja naglašava želju za pouzdanim i stabilnim temeljem na kojem ćemo graditi dok prelazimo prag u novu eru.
„Dok je ovogodišnja boja Living Coral bila animirajuća i životna, nijansa za 2020. donosi osjećaj mira i spokoja ljudskom duhu, nudeći utočište”, navode iz tvrtke.
Prema Pantoneu, Classic Blue već se uvelike koristi u modi, dizajnu interijera, tekstilnoj industriji te grafičkom dizajnu.
Za kobaltno plavu nijansu također se kaže da je povezana s komunikacijom, introspekcijom i jasnoćom, ali i da pomaže pri koncentraciji i ponovnom usredotočenju misli posebice u kontekstu sve bržeg razvoja tehnologije.
“Pantone 19-4052 Classic Blue potiče nas da gledamo dalje od očitog kako bismo proširili svoje vidike; izaziva nas da razmišljamo dublje, proširimo perspektivu i otvorimo protok komunikacije”, rekla je Leatrice Eiseman, izvršna direktorica Pantone Colour Institute.
Pantone Colour Institute boju godine bira od 2000. godine.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content