PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Classic Blue Pantone boja 2020.

Univerzalno omiljena klasična plava – Classic Blue, odnosno Pantone 19-4052, boja je koju je Pantone Colour Institute proglasio za boju 2020. godine.
Pantone klasičnu plavu boju opisuje kao onu koja inspiriše mir, poverenje i povezanost.

Bezvremena i beskonačna plava nijansa, Pantone 19-4052 Classic Blue elegantna je u svojoj jednostavnosti. Podsećajući na nebo u sumrak, umirujuća klasično plava boja naglašava želju za pouzdanim i stabilnim temeljem na kojem ćemo graditi dok prelazimo prag u novu eru. „Dok je ovogodišnja boja Living Coral bila animirajuća i životna, nijansa za 2020. donosi osećaj mira i spokoja ljudskom duhu, nudeći utočište”, navode iz kompanije.

Prema Pantone-u, Classic Blue se već uveliko koristi u modi, dizajnu interijera, tekstilnoj industriji i grafičkom dizajnu. Za kobaltno plavu nijansu takođe se kaže da je povezana sa komunikacijom, introspekcijom i jasnoćom, ali i da pomaže pri koncentraciji i ponovnom fokusiranju misli posebno u kontekstu sve bržeg razvoja tehnologije.

„Pantone 19-4052 Classic Blue podstiče nas da gledamo dalje od očiglednog kako bismo proširili svoje vidike; izaziva nas da razmišljamo dublje, proširimo perspektivu i otvorimo kanal komunikacije”, rekla je Leatrice Eiseman, izvršna direktorka Pantone Colour Institute. Pantone Colour Institute boju godine bira od 2000. godine.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content