PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Classic Blue Pantone boja 2020.

Univerzalno omiljena klasična plava – Classic Blue, odnosno Pantone 19-4052, boja je koju je Pantone Colour Institute proglasio za boju 2020. godine.
Pantone klasičnu plavu boju opisuje kao onu koja inspiriše mir, poverenje i povezanost.

Bezvremena i beskonačna plava nijansa, Pantone 19-4052 Classic Blue elegantna je u svojoj jednostavnosti. Podsećajući na nebo u sumrak, umirujuća klasično plava boja naglašava želju za pouzdanim i stabilnim temeljem na kojem ćemo graditi dok prelazimo prag u novu eru. „Dok je ovogodišnja boja Living Coral bila animirajuća i životna, nijansa za 2020. donosi osećaj mira i spokoja ljudskom duhu, nudeći utočište”, navode iz kompanije.

Prema Pantone-u, Classic Blue se već uveliko koristi u modi, dizajnu interijera, tekstilnoj industriji i grafičkom dizajnu. Za kobaltno plavu nijansu takođe se kaže da je povezana sa komunikacijom, introspekcijom i jasnoćom, ali i da pomaže pri koncentraciji i ponovnom fokusiranju misli posebno u kontekstu sve bržeg razvoja tehnologije.

„Pantone 19-4052 Classic Blue podstiče nas da gledamo dalje od očiglednog kako bismo proširili svoje vidike; izaziva nas da razmišljamo dublje, proširimo perspektivu i otvorimo kanal komunikacije”, rekla je Leatrice Eiseman, izvršna direktorka Pantone Colour Institute. Pantone Colour Institute boju godine bira od 2000. godine.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content