PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Coca-Cola otkriva prototip prve papirnate boce

Coca-Cola je otkrila prvu generaciju prototipa svoje papirnate boce.
Prva generacija prototipa sastoji se od papirnate ovojnice, ali još uvijek koristi plastični zatvarač i plastične unutarnje obloge za zadržavanje tekućine. Iako je upotrijebljena plastika 100% reciklabilna i nakon upotrebe može se ponovno reciklirati, cilj je napraviti bocu koja neće trebati unutrašnju oblogu od plastike, odnosno stvoriti papirnatu bocu koja se može reciklirati kao i svaki papir.

Na razvoju boce radi se u Coca-Cola-inom laboratoriju u Bruxellesu u Belgiji. „Naša je vizija stvoriti papirnatu bocu koja se može reciklirati kao i bilo koja druga vrsta papira, a ovaj je prototip prvi korak na putu da se to postigne. Papirnata boca otvara posve novi svijet mogućnosti u proizvodnji ambalaže i uvjereni smo da će papirna ambalaža imati važnu ulogu u budućnosti ”, kaže Stijn Franssen, EMEA R&D menadžer za inovacije u ambalaži u tvrtki Coca-Cola.

Baš kao i sve druge vrste ambalaže, i papirnata boca budućnosti mora se pridržavati istih visokih standarda sigurnosti i kvalitete ambalaže za pakiranje hrane i pića koji se trenutno primjenjuju. Stijn i njegov tim nastavljaju testiranje boce u laboratoriju kako bi, između ostalog, vidjeli kako se ponaša u hladnjaku, koliko je jaka i koliko dobro štiti napitak iznutra.

Pokazani prototip tek je prva faza procesa i zato u Coca-Coli još ne spominju datum kada bi se ova boca mogla naći na policama ili u masovnoj proizvodnji.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content