Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Coca-Cola zamjenjuje plastične omote papirom

Coca-Cola i njezini europski partneri  uklonit će plastičnu omotnu foliju iz svojih višestrukih pakiranja i do kraja 2021. godine zamijeniti ga s kartonskim rješenjem kroz ulaganje vrijedno 15 milijuna eura.

Coca-Cola sa svojim strateškim partnerima Coca-Cola HBC i Coca-Cola European Partners (CCEP) ulaže 15 milijuna eura u KeelClip u rješenje od kartonske ambalaže tvrtke Graphic Packaging International koja će postupno rješavati prestanak korištenja plastičnih materijala.

Plan je ukloniti plastične omote sa svih ambalažnih pakiranja na tržištima Europske unije do kraja 2021. godine. Implementacija započinje u Irskoj i Poljskoj početkom sljedeće godine, a u 2020. godini slijede još Austrija, Italija, Švicarska i Rumunjska.

U Coca-Coli kažu da će to uštedjeti 2.000 tona plastike i 3.000 tona CO2 godišnje. Papirna ambalaža koristit će se na svim pakiranjima do osam boca, dok će se za veće pakete koristiti  kartonsko pakiranje.

Više od 30 milijuna pakiranja prodanih potrošačima svake godine više neće biti zamotano u plastiku. Umjesto toga, paketi će biti pakirani u 100% reciklirani karton iz Forest Stewardship Council-a (FSC) ili Programa za potporu šumskih certifikata (PEFC).

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content