PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Coca-Cola zamenjuje plastične omotače papirom

Coca-Cola i njeni evropski partneri  ukloniće plastičnu foliju iz svojih višestrukih pakovanja i do kraja 2021. godine zameniće ga kartonskim rešenjem kroz ulaganje vredno 15 miliona evra.

Coca-Cola sa svojim strateškim partnerima Coca-Cola HBC i Coca-Cola European Partners (CCEP) ulaže 15 miliona evra u KeelClip, u rešenje kartonske ambalaže kompanije Graphic Packaging International koja će postupno rešavati prestanak korišćenja plastičnih materijala.

Plan je da se uklone plastični omotači sa svih ambalažnih pakovanja na tržištima Evropske unije do kraja 2021. godine. Implementacija započinje u Irskoj i Poljskoj početkom sledeće godine, a u 2020. godini slede još Austrija, Italija, Švajcarska i Rumunija. U kompaniji Coca-Cola kažu da će to uštedeti 2.000 tona plastike i 3.000 tona CO2 godišnje. Papirna ambalaža koristiće se na svim pakovanjima do osam boca, dok će se za veće pakete koristiti  kartonsko pakovanje.

Više od 30 miliona pakovanja prodatih potrošačima svake godine više neće biti zamotano u plastiku. Umesto toga, paketi će biti pakovani u 100% reciklirani karton iz Forest Stewardship Council-a (FSC) ili Programa za podršku šumskih sertifikata (PEFC).

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content