Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

d.gen pomiče granice u ispisu digitalnog tiska na tekstil

Trendovi prisutni posljednjih godina na tržištu pokazuju da mnoge tiskare razmišljaju o potencijalu proširenja svojih usluga u smjeru digitalnog tiska na tekstil. To nimalo ne čudi jer kada je u pitanju tekstil, mogućnosti su nebrojene. Digitalni tisak tekstila pokriva čak šest atraktivnih područja primjene:

 • sign&display
 • promotivni proizvodi
 • dekoracija interijera
 • sportska odjeća
 • moda
 • tehnički tekstil.

Tržište tekstila nezaustavljivo raste

Trend u kojem razvoj tehnologija ide u smjeru održivosti također ide u prilog digitalnom tisku tekstila. Plastika se sve više zamjenjuje tekstilom i potražnja za ovom vrstom tiska iz dana u dan raste. Na globalnom tržištu boja i pigmenata, procijenjenom 2022. na više od 36 milijardi USD predviđa se porast na više od 57 milijardi USD do 2030. godine. Pojedina predviđanja govore da će tekstil imati čak 64% udjela u svim proizvedenim bojama i pigmentima.

d.gen ima rješenje

Tvrtka d.gen iz Južne Koreje, koja svoje europsko predstavništvo ima u Milanu, razvila je revolucionarnu tehnologiju digitalnog tiska na tekstil koja pomiče granice ovog segmenta i  proširuje mogućnosti njegove primjene.
Do sada je d.gen u svom portfelju strojeva za tisak na tekstil imao sljedeća rješenja: Teleois grande H12, Papyrus grande, Papyrus G5, Artirx Pro, Artrix H8, Teleois Hexa i Arachne Hexa.

O čemu novom se radi? 

d.gen je najavio lansiranje potpuno nove Omni Pro serije printera za tekstil s revolucionarnom Color Boostign Solution (CBS) tehnologijom.

Omni Pro je platforma za izravan tj. direktan tisak na tkaninu sa svojim pigmentnim bojama i CBS sustavom koji daje postojanost i duboke boje na prirodnim i sintetičkim materijalima kao što su pamuk, lan, svila, viskoza i poliester, koža, baršun i mnogi drugi.

Proces ispisa pigmentnim bojama je izravan, ne zahtijeva premazivanje prije tiska niti završnu obradu kao što su parenje i pranje te koristi postupak ispisa bez vode.
Omni Pro seriju primjenjuju tri najnovija d.gen printera:  Artrix Omni PRO, Teleios Omni PRO i Teleios Grande Omni.

Prednosti CBS tehnologije

 • Ušteda vremena i resursa zahvaljujući mogućnosti direktnog tiska bez prethodne kemijske obrade tkanine, kao i parenja i pranja nakon tiska
 • Izbjegavanje isteka roka trajanja prethodno obrađenih tkanina
 • Jamstvo stabilnosti i kvalitete premaza
 • Poboljšana trajnost i brzina postupka
 • Raspon tkanina na koje je moguće tiskati znatno je veći te obuhvaća: pamuk, svilu, poliester, baršun, kožu…
 • Primjenjivost na tri serije.

Europsku premijeru Omni Pro serije tvrtka d.gen imat će na ovogodišnjem sajmu FESPA u Münchenu.

Generalni zastupnik brenda d.gen za Hrvatsku je tvrtka Fortuna Digital koja vjeruje da jedva čekate upoznati CBS tehnologijute vidjeti njezinu primjenu na tržištu tekstilne industrije i u praksi!

Na sajmu Print21 & PromoDays u Ljubljani, 20. i 21. 4.  FD grupa na svom će štandu pokazati bogat portfelj brendova te vas, između ostalog, na licu mjesta pobliže upoznati i s novom, inovativnom d.gen tehnologijom. Posjetite ih!
Registrirajte se za besplatnu ulaznicu!

Najnoviji oglasi
 • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content