PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

DA! – Digitalne Aplikacije Beograd ispunile očekivanja i izlagača i posjetitelja

Beogradski Belexpocentar bio je prošli tjedan, u srijedu i četvrtak, 26. i 27. 2. 2020. mjesto na kojem se okupila grafička industrije Srbije i cijele regije. Razlog okupljanja bile su 4. DA! – Digitalne Aplikacije, koje već četvrtu godinu zaredom organizira časopis Print Magazin.

DA! – Digitalne Aplikacije specijalizirani je sajam posvećen predstavljanju trendova i mogućnosti digitalnih tiskarskih tehnologija s namjenom korištenja kod malih aplikacija kao što su suveniri, promotivni proizvodi, T-shirt, etikete, SRA 3, itd.

Prvo beogradsko izdanje Digitalnih Aplikacija, koje je posjetilo više od 500 ljudi, pokazalo je da na tržištu itekako ima potrebe za malim, usko-specijaliziranim sajmovima na kojima sve potrebne informacije kako o  tehnologijama tako i o aplikacijama mogu dobiti i oni koji se već bave ovim poslom, ali i oni koji u ovom segmentu prepoznaju potencijal i tek namjeravaju ući u njega.

DA! – Digitalne Aplikacije u Beogradu okupile su 14 renomiranih regionalnih tvrtki koje su izložile  strojeve i repromaterijal namijenjen ovom segmentu. Svoju ponudu predstavili su: Alfa Digital, Car Foil Shop, Difol, Everest, Fortuna Digital, Igepa Cartacell, Jet Direct, Konica Minolta, Nanodiy, Oracal Polikarbonati, Print Pro, Professional Printing Solutions, Sitotehnika i Symbol Group. Fokus prezentacija bio je okrenut malim aplikacijama, a mogli su se, između ostalog, vidjeti DTG pisači, UV flatbed pisači, eco solventni pisači, termo preše, rezači za folije, laserske graverke, produkcijski pisači za medije iz arka, print&cut pisači,…

Uz izložbeni dio, DA! – Digitalne Aplikacije tradicionalno donose i kratki edukacijski  program koji je ovaj put održan u suradnji s Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu te tvrtkama sudionicama, Nanodiy i Professional Printing Solutions.

Nakon godinu dana pauze, DA! je ponovno okupio najbolje wrapere koji su i ovaj put privukli veliku pažnju posjetitelja. Natjecalo se šest timova: Altro Kragujevac, Black Glass, Car Wrap Team, Kinko, Vanja Print i Vuli autofolije. Sudci nisu imali lak zadatak odabrati najbolje između 12 profesionalaca. U finalu su odlučivale nijanse,  a pobjedu je odnijela ekipa Altro Kragujevac.  Drugoplasirana bila je ekipa Car Wrap Teama, dok je treća bila ekipa Black Glass.

Nagrade za tri najbolje ekipe osigurala je tvrtka Fortuna Digital, zajedno sa svojim partnerom, tvrtkom  Avery Denison, a riječ je setu application alata za lakšu i kvalitetniju izvedbu wrapa. Car Foli Shop pobjednika je nagradio s vaučerom u vrijednosti 400 eura. 

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content