DA! Digitalne Aplikacije Beograd

26.02.2020. - 27.02.2020.

0

dana

0

sati

0

minuta

0

sekundi

Ovaj event je završio

Tri uspješna izdanja održana 2017., 2018. i 2019. najbolja su pozivnica da nikako ne propustite 4. DA! – Digitalne Aplikacije koje će se 26. i 27. 2. 2020. održati u Beogradu, u prostoru Belexpocentra.

Uspješna organizacijska formula niti u Beogradu neće se mijenjati te vas očekuje:

 • izložbeni dio– u sklopu kojeg vas očekuju izložbeni prostori renomiranih proizvođača i distributera strojeva, opreme i repromaterijala s područja Adria/Balkan regije koji će predstaviti svoja rješenja kada je riječ o primjeni digitalnih tiskarskih tehnologija kod malih aplikacija kao što su suveniri, promotivni proizvodi, t-shirt, etikete i SRA3
 • edukacijski dio– u suradnji s visokoškolskim institucijama, grafičkim i marketinškim stručnjacima, dizajnerima, tvrtkama sudionicama bit će organiziran i prateći stručni program s predavanjima vezanim uz nove tehnologije, trendove, kretanja na tržištu, važnost dizajna i brendiranja…

Fokus cijelog događaja je na spoju tehnologije i finalnog proizvoda, odnosno kako napraviti mali promotivni proizvod, jedinstven i drugačiji te ga pretvoriti u unikat za pamćenje.

U sklopu izlagačkog dijela ostalo je još nekoliko slobodnih izložbenih prostora, stoga ako ste zainteresirani za izlaganje kontaktirajte nas na: [email protected]


SRIJEDA, 26. 2.

SRIJEDA, 26. 2.

Službeni početak sajma

Wrap takmičenje - eliminacioni krug

Dizajn ambalaže i objektivno ocenjivanje kvaliteta dizajna

Gordana Bošnjaković
Fakultet tehničkih nauka Novi Sad, Departman za grafičko inženjerstvo i dizajn

Model identifikacije stanja proizvoda korišćenjem novog tipa zaštitnih elemenata pametne ambalaže

Stefan Đurđević
Fakultet tehničkih nauka Novi Sad, Departman za grafičko inženjerstvo i dizajn

Zašto je HP Indigo partner koga biraju najveći svetski brendovi

Jelena Bilinac
Professional Printing Solutions, Beograd

Pauza

Wrap takmičenje - polufinale

Jet Direct d.o.o. - Metamark folija

Prezentacije folija

Jet Direct d.o.o. - Metamark folija
Difol d.o.o.

Prezentacije folija

Difol d.o.o.

Završetak sajma

ČETVRTAK, 27. 2.

ČETVRTAK, 27. 2.

Službeni početak sajma

Oracal Polikarbonati d.o.o.

Prezentacije folija

Oracal Polikarbonati d.o.o.

Razvoj proizvoda – primjena grafičkih aplikacija

mr. Srđan Dimitrov, mr. Karolina Mudrinski
Visoka tehnička škola strukovnih studija, Novi Sad

Kako ink jet pretvoriti u konkurentsku prednost?

Admir Joldić
Xerox Central Eastern Europe Distributor Group, Slovenija

Nova/stara tržišta

Nenad Đolović
Nanodiy, Beograd

Wrap takmičenje - finale

Proglašenje pobednika

Završetak sajma

 • Alfa Digital

  Po prvi put na ovogodišnjim DA! sudjelovat će tvrtka Xpro d.o.o Beograd zajedno s tvrtkom Alfa Digital iz Beograda, jedni od lidera u razvoju digitalnog tiska u Srbiji i Crnoj Gori te distributeri i autorizirani servis Xerox produkcijskih grafičkih sistema u Srbiji, ali i u cijeloj regiji. Na nadolazećim Digitalnim Aplikacijama u Beogradu, Xerox će preko Xpro-a i AlfaDigitala predstaviti aplikacije i otisnute proizvode sa Xerox Iridesse™ Production Press sistemom za digitalni tisak sa srebrnim, zlatnim HD EA Metallic Dry Inks tonerima, Clear Dry Inks tonerima s bijelom bojom koji ima višestruko šire mogućnosti korištenja s kreativnog i aplikativnog aspekta, a grafički proizvod čini jedinstvenim i brilijantnim. Sve ovo pruža ogroman potencijal za eksponencijalan rast novih poslova i novih klijenata. Na štandu tvrtke Alfa Digital bit će predstavljen i Xerox Versant 180, digitalni produkcijski pisač, Best Seller kada je u pitanju digitalni tisak iz arka. Poseban naglasak na DA!, Xerox će staviti na proizvode koji predstavljaju pravu transformaciju grafičke industrije u svijetu, koji su izrađeni na najsuvremenijim InkJet Xerox produkcijskim pisačima B3 formata - Xerox Baltoro HF i Xerox Trivor 2400 HF InkJet Press.

 • Car Foil Shop

  S obzirom da će se u sklopu sajma DA! Digitalne Aplikacije održati i wrap natjecanje u obljepljivanju vozila pod nazivom Adria Balkan Wrap Star, tvrtka Car foil shop će svoje izlaganje bazirati na predstavljanju cast folija iz svoje ponude. U ponudi imaju folije nekoliko svjetski poznatih brendova za Car Wrapping, a s jednim od njih će biti i sponzori natjecanja u obljepljivanju vozila. Kao sponzor natjecanja tvrtka Car foil shop će pobjedniku natjecanja pokloniti vaučer u vrijednosti od 400,00€ za kupovinu bilo kojih artikala iz njihove ponude. Dodatno, tvrtka će predstaviti i ostale proizvode iz svoje ponude kao i UV pisače koje trenutno imaju u prodaji. Na zadnjoj Grafimi predstavili su UV pisače malih dimenzija na koje su imali jako pozitivne reakcije kupaca te će ih kao idealne mašine za digitalne aplikacije ponovo predstaviti na ovom sajmu.

 • Difol

  Na ovogodišnjim Digitalnim Aplikacijama tvrtka Difol će predstaviti trenutno najmodernije modele strojeva iz svoje ponude, uz premijere najnovijih tek izašlih modela. Premijerno će na DA! sajmu biti predstavljena najnovija CE7000 serija Graphtec rezača, značajno unaprijeđeni nasljednik najprodavanijih rezača u Srbiji, serija CE5000 i CE6000. Uz njega Difol donosi još jednu Graphtec premijeru, te će po prvi put biti izložen Graphtec flatbed rezač serije FCX4000 namijenjen za POD (Print-on-Demand) tržište, između ostalog i digitalno rezanje otisnutih materijala iz arka. Osim spomenutih premijera, Difol će predstaviti i trenutno najmodernije Roland modele, najnoviji unaprijeđeni pisač/rezač VG2-640 s nenadmašnom kvalitetom tiska i među print&cut mašinama, najširim gamutom boja na tržištu. Postavu štanda zaokružuje i tekstilni kutak gdje će posjetitelji imati priliku vidjeti najsuvremenije tehnologije DTG (direct-to-garment) ispisa, od osnovnijih i cjenovno povoljnijih modela poput Roland BT-12, do produkcijskih strojeva velike brzine poput Brotherovog flagship modela – GTX, kao i folije za tekstil Chemica i Siser.

 • Everest

  S više od 25 godina iskustva u grafičkoj industriji tvrtka Everest d.o.o. u svojoj ponudi ima strojeve za reklamnu industriju te sav potreban repromaterijal. Predstavnici tvrtke Everest već dugi niz godina sudjeluju na mnogim sajmovima, lokalnim i europskim. Sudjelovali su i na 2. sajmu DA! - Digitalne Aplikacije održanom 2018. godine u Vrdniku, Srbija. Ove godine će također sudjelovati na 4. sajmu DA! koji će se održati od 26. do 27. 2. 2020. u Beogradu, pod pokroviteljstvom brenda EPSON, s obzirom da su Epsonov Bestselling partner za pisače velikog formata za područje Srbije i Crne Gore. Na sajmu u Beogradu posjetiteljima će predstaviti Epson Surecolor SC-S60610L pisač koji korisnicima omogućuje novi način proizvodnje aplikacija, od jednostavnog signagea do vrhunskih displeja i dekora na nizu podloga. Odlikuju ga mnoge karakteristike, poput sofisticiranog ulaganja medija, visokokvalitetnog ispisa, automatiziranog održavanja ispisne glave te izvanredan servis i podrška. Epson Surecolor SC-S60610L pisač je idealan za ispis na prozirnu foliju, vinil, platno i foto papir.

 • Fortuna Digital

  Tvrtka Fortuna Digital dugogodišnji je partner Print Magazina tako da će se posjetiteljima predstaviti i na DA! Digitalnim Aplikacijama u Beogradu. Iz širokog portfolia proizvoda predstavit će najnovije trendove iz širokog asortimana Avery Dennison folija premium kvalitete uz najtrajniju cast printabilnu 3D full wrap foliju te najnovije nijanse za car wrapping kao i sve ostale pomoćne materijale i alate za lakšu i kvalitetniju izvedbu wrappinga i to od čak dva poznata brenda - Avery Dennison te japanskog proizvođača skalpela i nožića Olfa. Kao glavni sponzor tiska na foliju za wrap natjecanje koje će se održati u sklopu Digitalnih Aplikacija, Fortuna Digital će za vrijeme sajma te za samo natjecanje printati foliju na HP Latex 335 stroju kako bi se na završnom proizvodu osigurala iznimna živost boja i kvaliteta samog tiska. Štand Fortune Digital možete pronaći uz samu glavnu pozornicu gdje će se održati wrap natjecanje, a posjetitelje očekuju i neka iznenađenja! Predstavnici Fortune Digital će vam odgovoriti na svako vaše pitanje te vam pomoći u odluci kako svoje poslovanje možete podići na novu razinu.

 • Igepa Cartacell

  Igepa Cartacell će ove godine na sajmu Digitalne Aplikacije u Beogradu predstaviti nove modele Roland uređaja: BT-12 sa uređajem za fiksiranje HB-12 s kojim se radi direktni tisak na odjeći, torbama i ostalim proizvodima za par minuta. Pristupačni DTG pisač vam omogućuje da odmah uplovite u profitabilni svijet personalizacije odjeće, koristeći uređaj koji je vrlo jednostavan za upotrebu. Pisač LEF2-200 s BOFA filterom najnoviji je dodatak Rolandovoj nagrađivanoj VersaUV LEF seriji flatbed pisača. Nudi fantastične mogućnosti reprodukcije boja na velikom broju materijala, uključujući trodimenzionalne objekte do 100mm visine, na jednom vrlo jednostavnom pisaču za rad. Najbolji print&cut uređaj iz Rolanda VG2-640, širine 160cm donosi najvišu kvalitetu ispisa u Roland DG-u. Uređaj je opremljen VersaWorks 6 softverom i novom TR2 bojom, koja daje najširu pokrivenost Pantone skale.

 • Jet Direct

  U svom prvom izlaganju na sajmu DA! Digitalne Aplikacije tvrtka Jet Direct će izložiti prijedlog opreme za male print shopove koji može predstavljati proširenje postojećeg poslovanja (foto radnja, suvenirnice pa čak i retail shop digitalne tiskare), kao i poseban poslovni poduhvat koji može biti profitabilan. U svjetlu tržišnih okolnosti i trendova, kao i rapidnog povećanja online prodaje, uz adekvatnu organizaciju i rad, mali print shop može donijeti značajan profit i poboljšati cash-flow postojećeg poslovanja. Uređaje koje izlaže Jet Direct karakterizira izuzetan odnos cijene i kvalitete koji smanjuje rizik investicije, a niski troškovi proizvodnje i kvaliteta uređaja garantiraju profitabilnost poslovanja i pouzdanost opreme. Na sajmu DA! će biti izloženi DTG Digital G4 pisač za majice, Stahls termo preše za tekstil, Skycut rezači za folije i Erick Flatbed UV pisač 60x90cm, a tijekom trajanja događaja radit će se kontinuirane prezentacije zanimljivih aplikacija na izloženim uređajima. Pored opreme za mali print shop, Jet Direct će na sajmu DA! svim zainteresiranim posjetiteljima prezentirati i car wrapping folije engleskog proizvođača Metamark. Bit će predstavljene folija Colour Change, kao i print folija MD-X.

 • Konica Minolta

  Konica Minolta, kao globalni proizvođač digitalnih uređaja za produkcijski tisak, prisutan na našem tržištu već dugi niz godina, nastoji povećati prisustvo ponudom novih, bržih i kvalitetnijih rješenja za produkcijski tisak. Stalni rad na unaprjeđenju kvalitete daje rezultate i broj zadovoljnih korisnika iz godine u godinu raste. U suradnji s Print Magazinom, Konica Minolta Poslovna Rešenja SE d.o.o će na sajmu Digitalne Aplikacije u Beogradu predstaviti dva produkcijska uređaja: kolorni AccurioPress C3080 i crno/bijeli AccurioPress 6120, uređaje koji rade od 80 do 120 A4 strana u minuti. S druge strane, Konica Minolta najavljuje novosti u segmentu srednje i visoke digitalne produkcije u kojima do sada nije imala rješenja. Osim digitalnog produkcijskog tiska, Konica Minolta već nekoliko godina nudi rješenja u raznim segmentima industrijskog tiska. U pitanju su rješenja za tisak etiketa, tisak širokog formata, ink jet tisak iz arka u B2+ formatu kao i uređaji za doradu sa zlatotiskom i parcijalnim lakom. Više detalja o svim rješenjima možete dobiti na štandu Konica Minolte tijekom trajanja sajma.

 • Nanodiy

  Na ovogodišnjem izdanju sajma DA! Digitalnih Aplikacija u Beogradu Nanodiy će predstaviti svoju Dark tehnologiju budućim i postojećim korisnicima s naglaskom na tisak tamnih materijala i ostalih mogućnosti kao što su drvo, jastuci, pluto... Nanodiy Dark tehnologija je svojom jednostavnošću i mogućnostima pobudila veliki interes kod kupaca jer omogućuje tisak na tamne materijale bijelom bojom, ali i tisak širokog spektra boja uz dodatne mogućnosti s MTF folijama koje proizvodu mogu dati dodanu vrijednost. Otisak bijelom bojom daje naglasak na nove mogućnosti tako da će Nanodiy na sajmu Digitalnih Aplikacija predstaviti dodatne mogućnosti u tisku sa svojim RIP softverom koji je razvijen kako bi pružio više opcija osim klasičnog CMYK-a, a to je fluorescentna boja. Dodatna fluo boja daje tiskanim grafikama novu dimenziju u tisku na tekstil i ostale materijale. Nanodiy fluo boja daje jasan naglasak grafikama na svijetlim i tamnim materijalima. Predstavnici tvrtke Nanodiy vas pozivaju da ih posjetite na sajmu DA! gdje ćete uživo moći prisustvovati prezentacijama, a oni će odgovoriti na sva vaša pitanja i nedoumice.

 • Oracal Polikarbonati

  Tvrtka Oracal Polikarbonati će i ove godine sudjelovati na četvrtom izdanju eventa DA! – Digitalne aplikacije u Beogradu, 26-27.2.2020. gdje će posjetiteljima predstaviti FIBER laser za markiranje na metalu (JG30W), koji je prošle godine nagrađen specijalnim priznanjem od strane stručnog žirija sajma Grafima. To je laser koji ima i rotacijski dodatak, pa će posjetiteljima biti posebno atraktivno da između ostalog prisustvuju graviranju 24 olovke odjednom za nešto manje od 1.5 minute. Nadalje, tu je i CO2 laser (JQ9060) za graviranje i rezanje plastike, dvobojnih graverskih ploča, drva, kože, tvrde gume, mramora, stakla, tkanine, papira i sl. Od pisača tvrtka Oracal će predstaviti UV pisač (GJ5028) s 5 GH2220 Ricoh glava visoke preciznosti i dugog vijeka trajanja, s automatskom „Ink-pumping“ funkcijom i bez potrošnje boje u fazi mirovanja, pisač za tekstil (DTG M2) koji omogućuje tisak na crnoj majici bijelom bojom ili u punom koloru i to dvije majice odjednom. Tisak na majici na ovom pisaču stručni žiri Grafime nagradio je diplomom „Srebrni pečat“. Osim navedenih pisača tvrtka Oracal Polikarbonati će predstaviti i Nanodiy tehnologiju tiska koja koristi posebne tekstilne boje za koje vam nisu potrebni skupi pisači i koja se uz pomoć stabilizatora za boje vrlo lako aplicira, čak i na crnim majicama. Imat ćete priliku na licu mjesta prisustvovati kompletnom procesu stvaranja gotovog proizvoda, od samog početka do njegovog kraja. Ima li razloga da još razmišljate da li dolazite i da li ćete obavezno posjetiti naš štand? Naravno NE! I naravno DA! – Digitalne Aplikacije – vidimo se!

 • Print Pro

  Tvrtka Print Pro d.o.o. sudjelovat će drugi put na Digitalnim Aplikacijama u Beogradu. Njihova strategija obuhvaća pružanje vrhunskih usluga i maksimalnu efikasnost u oblasti prodaje i održavanja produkcijskih sistema brenda Ricoh. Ricoh u svojem portfelju ima nekoliko novih pisača serije Pro, a u Beogradu će posjetiteljima predstaviti Ricoh Pro C 7200 i. Ovi uređaji korisnicima pružaju dodatne performanse podržavajući još veću kvalitetu otiska kroz tisak na širokom spektru podloga. Sada možete maksimalno povećati produktivnost, proširiti mogućnosti vaše tiskare te na još efikasniji, ekonomičniji i profitabilniji način odgovoriti na zahtjeve tržišta. U svojem su poslovanju posebno ponosni na servisnu podršku koja se u svakom trenutku brine da vaši uređaji neometano funkcioniraju. Osim uređaja Ricoh Pro C 7200 i, predstavnici tvrtke Print Pro će posjetiteljima predstaviti i Graphtec CE7000 - 40E + F Mark2, rezač s automatskim uvlakačem koji također imaju u svojoj ponudi.

 • Professional Printing Solutions

  Tvtka Professional Printing Solutions (PPS) će na nadolazećem eventu Digitalne Aplikacije 26.2 i 27.2 u Belexpo centru predstaviti digitalne preše HP Indigo čiji su zastupnik za područje Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Makedonije. Zajedno sa svojim klijentima, korisnicima HP Indigo tehnologije, predstavit će kampanje rađene na opremi iz role i arka. U svjetlu intenzivnih promjena, važno je shvatiti da se i svijet tiska također mijenja, kao i naše potrebe i navike. Statistika govori u prilog činjenici da se svijet tiska sve više usmjerava ka digitalnoj tehnologiji gdje HP Indigo zauzima jednu od vodećih pozicija. Tiskare se danas suočavaju s izazovima sve intezivnije konkurencije i u stalnoj su potrazi za načinima kako da istaknu svoj proizvod, te su stoga personalizirane kampanje i limitirana izdanja nova marketinška strategija sve većeg broja brendova. Digitalni tisak se nameće kao ključno rješenje koje brendovima može pomoći u dodatnom učvršćivanju veza s kupcima i inovativnosti s jedne strane, dok s druge strane omogućava optimizaciju troškova tiska i pripreme. Mass customization, varijabilni podaci, personalizacija, limitirana izdanja koncepti su za koje HP Indigo ima rješenje. Svratite do štanda tvrtke PPS i uvjerite se zašto je HP Indigo jedna od vodećih digitalnih tehnologija.

 • Sitotehnika

  Sitotehnika ispred svoje ST grupacije pozdravlja ideju i priključuje se događaju DA! koji će se održati u Beogradu. Na štandu od 24m2 predstavit će dio portfolia proizvoda koji nude, kako za reklamnu grafiku tako i za promo materijal. Na DA! u Beogradu tvrtka Sitotehnika će posjetitaljima predstaviti Mimaki UV flatbed i roll-to-roll pisače, oba s bijelom bojom i lakom, zatim Epson DTG pisač za tisak majica uz Schulze pretreatment uređaj s prešom, uključujući pisač za sublimaciju. Tu će biti i CO2 laser ST 130x90cm, MacTac, 3M i Siser folije, kao i kompletna paleta materijala ST Medije koji će biti kombinirani sa spomenutim tehnologijama. “Sve će biti zaokruženo tehnologijom X koja će biti svojevrsno iznenađenje te nastavljamo u stilu totalnih inovacija koje menjaju oblik rada i standardne grafike. DA! Digitalne Aplikacije će nam dati potrebnu dinamiku za početak godine. Uzevši u obzir sam format događanja, koncipiranog za mali i srednji format grafičkih proizvoda, možemo reći da se Sitotehnika sa svojom ponudom potpuno uklapa u ovakav koncept”, rekao je Marko Marinković direktor kompletne grupacije.

 • Symbol

  Symbol grupa nas je pratila kroz sve naše sajmove i evente tako da će se i ove godine predstaviti na četvrtim DA! Digitalnim Aplikacijama u Beogradu. Posjetiteljima će predstaviti digitalni pisač za tekstil TexJet Echo2, profesionalno rješenje za digitalni tisak direktno na tekstil. Pisač ima 8 kanala i predviđen je za tisak bijele podloge na obojene materijale uz upotrebu odgovarajućeg prajmera i preko nje kolor. Pisač ima mogućnost tiska na raznim tekstilnim materijalima pa su dostupne različite radne ploče radi lakšeg i preciznijeg tiska, uređaj za nanošenje prajmera PRETREATER 4, za ravnomjerno i precizno nanošenje prajmera odosno podloge koja prihvaća boje i vezuje ih trajno na tekstil. Pretreater omogućuje uštedu u materijalu i brzini proizvodnje, a kao sredstvo za kontrolu kvalitete čini nezaobilazni uređaj koji bi svaka digitalna tiskara trebala imati. Također će predstaviti i Transfer termo prešu DRUCKTECH HP45 NA koja služi za fiksiranje prajmera i naknadno sušenje boja nakon tiska gdje je izuzetno važno da preša ima strogo kontroliranu temperaturu, vrijeme sušenja i pritisak. Automatsko podizanje grijaćeg panela obloženog teflonom i zvučni signal za završetak operacije omogućava operaterima bržu proizvodnju u opuštenoj atmosferi, a doživotna garancija na grijaći panel troškove za održavanje svodi na minimum. Predstavnici tvrtke Symbol vas pozivaju da ih posjetite u Beogradu na Digitalnim Aplikacijama.