Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Difol Zlatni partner sajma Print21 u Novom Sadu

Print21 već je dobro poznat i etabliran sajam grafičkih tehnologija, rješenja i aplikacija u našoj regiji. Fokusiran je, najvećim dijelom, na digitalni tisak te pokriva gotovo sve njegove segmente, od malih aplikacija do velikih formata. Također, to je jedini grafički sajam dosad održan u čak četiri grada u regiji. U Zagrebu i Beogradu po dva puta te jednom u Sarajevu i Ljubljani. Iduće godine, održat će se u Novom Sadu, a podršku sajmu kao Zlatni partner dala je tvrtka Difol.

Kako nam je rekao gosp. Dejan Bradić, menadžer nabave i izvoza u tvrtki Difol, Zlatno partnerstvo sajma Print21 za njih je bio logični naredni korak nakon osvajanja Zlatnog Pečata za ukupnu kvalitetu na ovogodišnjem sajmu Grafima.
„Print Magazin radi odličan posao na promociji grafičke industrije u regionu i mi želimo da damo naš doprinos promociji i podizanju branše na još veći nivo. Naš je fokus i kao Zlatni partner i kao izlagač da iz godine u godinu podižemo kvalitet i raznovrsnost ponude te da kupcima i posetiocima pružimo mogućnost da odaberu najsavremenije tehnologije iz svih aspekata grafike“, istaknuo je gosp. Bradić

Inače, Difol je obiteljska tvrtka koja već 30 godina posluje na tržištu grafičkih materijala. Počeci ih vežu za boje za sitotisak i samoljepljive folije, odakle su se korak po korak razvijali i širili ponudu. Danas su jedan od lidera kako u prodaji grafičkih materijala, tako i strojeva i boja za grafiku velikog formata. Fokusirani su na premium brendove te su zastupnici gotovo isključivo europskih, japanskih i američkih proizvođača.

Što posjetitelji mogu očekivati na vašem štandu na sajmu Print21 u Novom Sadu?

Postavka još uvek nije finalizirana, dosta zavisi od dinamike izbacivanja novih mašina od strane samih proizvođača. Ono što je apsolutno sigurno je da ukoliko određeni novitet bude izbačen na tržište u narednom periodu, od strane nekog od naših partnera, on će se naći na Printu21 u Novom Sadu. Fokus nam je uvek da posetiocima uživo prikažemo u tom trenutku najsavremenije tehnologije u grafičkoj industriji u svetu.

Koliko su vama kao tvrtki, ali i grafičkoj industriji u Srbiji važni nastupi na sajmovi?

Naše izlaganje na Grafimi ove godine, kao i planovi za Print21 u Novom Sadu pokazuju da su nam sajmovi od ključne važnosti kako za marketing, tako i za prodaju. Želimo da Difol bude sinonim za savremenost, kvalitet i pouzdanost, odnosno da posetioci uvek znaju da na našem štandu mogu naći najnovije rešenje za bilo koji vid aplikacije koju bi želeli da rade.

Što je tvrtki Difol obilježilo 2023. te kakva su vam očekivanja i planovi za 2024.?

Teško je izdvojiti nekoliko stvari koje su obeležile 2023. Ako bih morao da biram, za mene lično ističe se uspostavljanje saradnje sa francuskim proizvođačem lasera i mehaničkih graverki, kompanijom Gravotech. Zatim, što se Roland DG tiče, ove godine smo imali izbacivanje nove DG Express serije printera i print&cut mašina (eko-solvent i UV). Uz to, i Roland i Brother su na tržište izbacili nove ekološke latex i resin modele printera. Finalno, svakako moramo istaći naše učešće na ovogodišnjem sajmu Grafima. Tamo smo, osim nagrada za neke od prikazanih mašina, dobili i Zlatni Pečat za ukupni kvalitet.

Što se 2024. tiče, čeka nas Print21, nova Grafima te novi modeli mašina koje za sad još ne možemo da otkrijemo. U 2023. smo ostvarili velike uspehe, na koje sada, umesto kao uspeh, moramo da gledamo kao novi standard. To će sigurno u nama promeniti svest i omogućiti nam da nastavimo da rastemo i unapređujemo se.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content