Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Drupa 2024. – počelo je odbrojavanje

Za manje od mjesec dana, najpoznatiji i ove godine svakako najiščekivaniji svjetski sajam za tehnologije ispisa, drupa, otvara svoja vrata. Nakon osam godina Messe Düsseldorf će od 28. 5. do 7. 6. biti mjesto susreta grafičke industrije iz cijelog svijeta.  
Na neto površini od oko 140.000 m², gotovo 1.600 izlagača iz 50 zemalja u 18 hala predstavit će aktualne trendove i inovacije vezane uz tehnologije ispisa, stoji u priopćenju organizatora sajma Messe Düsseldorf. Tijekom 11 dana sve snage bit će usmjerene na predstavljanje  tehnologija, rješenja i tema koje pokreću industriju sada, ali i u budućnosti.

Inače, prvo izdanje sajma drupa (što je njemačka skraćenica od Druck und Papier) održano je 1951. Nakon toga sajam je održavan u manje, više, redovitim razmacima svake četiri godine, sve do 2016. Tada je, naime, održana zadnja drupa u fizičkom obliku. Izdanje zakazano za 2020. pa odgođeno za travanj 2021. zbog Covid-19 pandemije nije održano te je 2021. održana samo virtualna drupa. Sada, nakon osam godina pauze, jasno je zašto su očekivanja velika.

Održivost i digitalizacija u središtu pozornosti

U skladu sa sveopćim globalnim trendovima kada je riječ o potrošnji resursa i emisiji CO2, teme kao što su kružno gospodarstvo, automatizacija, tisak/dorada, umjetna inteligencija, Industrija 5.0, povezivost zauzet će središnje mjesto u pratećem konferencijskom programu i stručnim forumima.
„U vremenima stalnih promjena, disruptivnih procesa i rezultirajućih novih poslovnih modela, drupa „Special Forums“ imaju za cilj pružiti važne smjernice”, navodi organizator.
Tijekom 11 dana bogati program uključuje:

  • drupa cube
  • touchpoint packaging
  • touchpoint textile
  • touchpoint sustainability
  • drupa next age (dna).

Što se radnog vremena tiče, sajam je otvoren od 10 do 18 sati (od ponedjeljka do petka) i od 10 do 17 sati (subota i nedjelja). Dnevna ulaznica košta 60 €, trodnevna karta je 165€, a petodnevna je 255€.
Dakle, see you at drupa!

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content