PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Drupa 2024. – počelo je odbrojavanje

Za manje od mesec dana svoja vrata otvara, drupa – najpoznatiji i ove godine svakako najiščekivaniji svetski sajam štamparske industrije.
Posle osam godina, Messe Dusseldorf će od 28. maja do 7. juna biti mesto susreta grafičke industrije iz celog sveta. Na površini od oko 140.000 m², skoro 1.600 izlagača iz 50 zemalja u 18 hala predstaviće aktuelne trendove i inovacije u vezi sa štamparskim tehnologijama, navodi se u saopštenju organizatora sajma Mese Diseldorf. Tokom 11 dana svi napori biće usmereni na predstavljanje tehnologija, rešenja i tema koje pokreću industriju sada i u budućnosti.

Inače, prvo izdanje sajma drupa (što je nemačka skraćenica za Druck und Papier) održano je 1951. Nakon toga se sajam održavao u manje-više redovnim intervalima svake četiri godine, sve do 2016. godine kada je održana poslednja drupa uživo. Izdanje prvobitno zakazano za 2020. god, a potom odloženo za april 2021. zbog pandemije Covid-19, nije održano, pa je 2021. održana samo virtuelna drupa. Sada, posle osam godina pauze, jasno je zašto su očekivanja velika.

Održivost i digitalizacija u centru pažnje

U skladu sa ukupnim globalnim trendovima u potrošnji resursa i emisiji CO2, teme kao što su cirkularna ekonomija, automatizacija, štampanje/završna obrada, veštačka inteligencija, Industrija 5.0, zauzeće centralno mesto u pratećem programu konferencije i stručnim forumima. „U vremenu stalnih promena, disruptivnih procesa i novih poslovnih modela, Drupini „Specijalni forumi“ imaju za cilj da pruže važne smernice“, kaže organizator.
Tokom 11 dana bogat program obuhvata:

  • drupa cube
  • touchpoint packaging
  • touchpoint textile
  • touchpoint sustainability
  • drupa next age (dna).

Što se tiče radnog vremena, sajam je otvoren od 10 do 18 časova (od ponedeljka do petka) i od 10 do 17 časova (subota i nedelja). Dnevna karta košta 60 €, trodnevna 165 €, petodnevna 255 €.
Dakle, see you at drupa!

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content