Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Drupa i bez FujiFilma, HP-a i Kodaka

Okolnosti u kojima se prestanak širenja zaraze virusom Covid-19 još ne nazire nimalo ne idu na ruku organizatorima Drupe – najpoznatijeg svjetskog grafičkog sajma.  S obzirom na to da su u proteklih tjedan  dana svoje povlačenje obznanila još tri svjetska giganta – FujiFilm, HP i Kodak, dobri poznavatelji grafičkog tržišta s pravom se pitaju hoće li Drupe, čak i u novom terminu od 20. do 28. 4. 2021., uopće biti.

U FujiFilmu ističu kako su odluku o povlačenju s Drupe, ali i Interpacka, donijeli kao rezultat davanja najvećeg prioriteta zdravlju i sigurnosti posjetitelja i svojih zaposlenika.
„Kako se društvo prilagođava „novom normalnom“ i u tiskarskoj će industriji sve više biti potrebna komunikacija na daljinu i učinkovitiji načini rada na proizvodnim mjestima  te će u skladu s tim FujiFilm  svojim kupcima i dalje nastaviti pružati inovativna rješenja u širokom rasponu segmenata, okrećući se online seminarima, virtualnim izložbama
korištenjem korporativnih web stranica i e-maila“, navodi se u priopćenju.

U HP-u, koji je prvotno namjeravao predstaviti svoj portfelj proizvoda na više od 8.000m2, kao što je to učinio i na posljednjoj Drupi 2016., također su ozbiljno zabrinuti zbog situacije izazvane virusom Covid-19 zbog čega su odlučili preskočiti i Drupu i Interpack sljedeće godine.
Prošli tjedan Kodak je objavio da se povlači s Drupe iz istih razloga kao i HP.
“Kodakova posvećenost sigurnosti zaposlenika i kupaca tijekom pandemije Covid-19 je najvažnija. Stalna zabrinutost i utjecaji pandemije otežavaju nam angažiranje resursa za takav događaj u ovim nesigurnim vremenima, ”rekao je Jim Continenza, izvršni predsjednik tvrtke Eastman Kodak.
Prema pisanju brojnih međunarodnih portala, puno je članaka u kojim se ističe da će sljedeća istinska Drupa biti tek 2024. godine.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content