PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Drupa i bez FujiFilma, HP-a i Kodaka

Okolnosti u kojima se prestanak širenja zaraze virusom Covid-19 još ne nazire nimalo ne idu na ruku organizatorima Drupe – najpoznatijeg svjetskog grafičkog sajma.  S obzirom na to da su u proteklih tjedan  dana svoje povlačenje obznanila još tri svjetska giganta – FujiFilm, HP i Kodak, dobri poznavatelji grafičkog tržišta s pravom se pitaju hoće li Drupe, čak i u novom terminu od 20. do 28. 4. 2021., uopće biti.

U FujiFilmu ističu kako su odluku o povlačenju s Drupe, ali i Interpacka, donijeli kao rezultat davanja najvećeg prioriteta zdravlju i sigurnosti posjetitelja i svojih zaposlenika.
„Kako se društvo prilagođava „novom normalnom“ i u tiskarskoj će industriji sve više biti potrebna komunikacija na daljinu i učinkovitiji načini rada na proizvodnim mjestima  te će u skladu s tim FujiFilm  svojim kupcima i dalje nastaviti pružati inovativna rješenja u širokom rasponu segmenata, okrećući se online seminarima, virtualnim izložbama
korištenjem korporativnih web stranica i e-maila“, navodi se u priopćenju.

U HP-u, koji je prvotno namjeravao predstaviti svoj portfelj proizvoda na više od 8.000m2, kao što je to učinio i na posljednjoj Drupi 2016., također su ozbiljno zabrinuti zbog situacije izazvane virusom Covid-19 zbog čega su odlučili preskočiti i Drupu i Interpack sljedeće godine.
Prošli tjedan Kodak je objavio da se povlači s Drupe iz istih razloga kao i HP.
“Kodakova posvećenost sigurnosti zaposlenika i kupaca tijekom pandemije Covid-19 je najvažnija. Stalna zabrinutost i utjecaji pandemije otežavaju nam angažiranje resursa za takav događaj u ovim nesigurnim vremenima, ”rekao je Jim Continenza, izvršni predsjednik tvrtke Eastman Kodak.
Prema pisanju brojnih međunarodnih portala, puno je članaka u kojim se ističe da će sljedeća istinska Drupa biti tek 2024. godine.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content