Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Drupa ostaje i bez kompanija Fujifilm, HP i Kodak

Okolnosti u kojima se prestanak širenja zaraze virusom Covid-19 još ne nazire, nimalo ne idu na ruku organizatorima Drupe – najpoznatijeg svetskog grafičkog sajma.  S obzirom na to da su u proteklih nedelju dana svoje učešće povukla još tri svetska giganta – FujiFilm, HP i Kodak, dobri poznavaoci grafičkog tržišta se s pravom pitaju da li će Drupe, čak i u novom terminu od 20. do 28. 4. 2021, uopšte biti.

U kompaniji FujiFilm ističu kako su odluku o povlačenju sa sajma Drupa, ali i Interpack, doneli kao rezultat davanja najvećeg prioriteta zdravlju i sigurnosti posetioca i svojih zaposlenih. „Kako se društvo prilagođava „novom normalnom“ i u štamparskoj industriji će sve više biti potrebna komunikacija na daljinu i efikasniji načini rada na proizvodnim mestima, pa će u skladu s tim, FujiFilm  svojim kupcima i dalje nastaviti da pruža inovativna rešenja u širokom rasponu segmenata, okrećući se online seminarima, virtuelnim izložbama korišćenju korporativnih web stranica i e-maila“, navodi se u saopštenju.

U kompaniji HP  koja je prvobitno nameravala da predstavi svoj portfolio prozvoda na više od 8.000 m2, kao što je to uradila i na poslednjoj Drupi 2016, takođe su ozbiljno zabrinuti zbog situacije izazvane virusom Covid-19 zbog čega su odlučili da preskoče i Drupu i Interpack sledeće godine.
Prošle nedelje, Kodak je objavio da se povlači sa Drupe iz istih razloga kao i HP.

„Kodakova posvećenost sigurnosti zaposlenih i kupaca tokom pandemije Covid-19 je najvažnija. Stalna zabrinutost i uticaji pandemije otežavaju nam angažovanje resursa za takav događaj u ovim nesigurnim vremenima”, izjavio je Jim Continenza, izvršni predsednik kompanije Eastman Kodak.
Prema pisanju brojnih međunarodnih portala, puno je članaka u kojima se ističe da će sledeća Drupa biti tek 2024. godine.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content