Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

DTF tehnologija – kada je pravo vrijeme za investiciju?

DTF je posljednja digitalna tehnologija koja je ušla u industriju tiska na tekstil, ali i u neke druge industrije koje su koristile transfer tehnologiju u svrhu brendiranja proizvoda.
DTF tehnologija iznimno je dobro prihvaćena od strane grafičara, ali i proizvođača tekstila. Zašto je tome tako porazgovarali smo s gosp. Dragišom Mickoskim, vlasnikom grupacije Symbol Group koja posluje na tržištima regije.

“DTF tehnologija omogućava jednostavnu i jeftinu izradu preslikača. Investicija je relativno mala i sam proces izrade preslikača ne zahteva specijalno znanje i iskustvo. DTF preslikači su pogodni za pamučne materijale, sportsku odeću i opremu, promo materijale…. DTF preslikači mogu se izraditi za zalihe te se po potrebi, naknadno apliciraju na tekstil”, govori nam gosp. Mickoski

Symbol Grupa u svom prodajnom asortimanu ima više tehnologija za tisak na tekstil. Kojoj ciljnoj skupini prodajete DTF tehnologiju?

DTF tehnologija je komplementarna s drugim tehnologijama štampe na tekstilu, tako da je interesantna svima koji se generalno bave dekoracijom tekstila.

Koje probleme DTF može kvalitetnije riješiti u usporedbi s prijašnjim tehnologijama?

Ukoliko postoji potreba za manjim/srednjim serijama multi color štampe manjeg formata, DTF je idealno rešenje.

Koji su nedostaci DTF tehnologije?

DTF preslikači imaju “plastičan opip” obzirom da boja i lepilo ostaju na površini tekstila. Kod manjih preslikača ovo obično ne predstavlja problem, međutim, majice s velikim preslikačima možda neće biti najugodnije za nošenje. Takođe, štampa DTF preslikača sa veoma finim detaljima i tonskim prelazima može biti veoma izazovna obzirom da će se lepilo teško zadržati na malim rasterskim tačkama.

Možete li usporediti razinu hardvera kod DTF tehnologije kineskih proizvođača s hardverom Vaših drugih brendova?

U ovom trenutku DTF tehnologijom dominiraju kineski proizvođači tako da je teško raditi bilo kakvo poređenje.

Koja razina znanja je potrebna operateru te kada uložiti u DTF, a kada u DTG, pročitajte u ostatku intervjua dostupnom i u online izdanju Print Magazina.

Velik broj DTF rješenja moći će se vidjeti i na sajmu Print21 & PromoDays idući tjedan u Ljubljani. Ulaz na sajam je besplatan, potrebna je samo registracija. Napravite je već sada, ovdje!

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content