PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

DTG – dobar smjer u proširenju grafičke ponude

Iako je tehnološki proces koji nazivamo DTG (Direct-to-garment) predstavljen sada već davne 2004., ovaj segment pisača koji tiskaju aplikaciju direktno na tkaninu, svoj ozbiljniji razvoj doživljava zadnjih nekoliko godina. U utrku za osvajanje dijela ovog unosnog tržišta uključili su se vodeći svjetski proizvođači tehnologija Epson, Ricoh, Roland i Brother, dok je Kornit neprikosnoveni lider u ovom segmentu za veće produkcije tiska T-shirt majica.

Iako su regionalna tržišta nerazvijena i ukupna potrošnja T-shirt majica je u regiji Adria/Balkan na razini od 2,3 majice po stanovniku na godinu, količina prodaje personaliziranih majica u regiji je nepoznata jer ne postoje statistički podaci na koje bismo se mogli osloniti. U SAD-u je tržište prodaje T-shirt shopova veće od 600 milijuna dolara s tendencijom godišnjeg rasta od 6,6%.

Vrlo dobra prodaja DTG pisača u cijeloj regiji Adria/Balkan upućuje na visoke stope rasta ovog tržišta u našoj regiji. Print Magazin je uočio potrebu popularizacije ovog segmenta tržišta jer grafičkoj zajednici osigurava proizvodnju uz visok ROI – brz povrat investicije. Osim visokih marži u ovom segmentu proizvodnje, tiskare se uvođenjem DTG tehnologije približavaju potrebama kupca nudeći mu na jednom mjestu širok spektar grafičkih proizvoda. Investicija u DTG je vrlo niska i kreće se od tri do deset tisuća eura u low-entry modele pisača, a ozbiljna proizvodnja se može pokrenuti s iznosima manjim od sto tisuća eura.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content