Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Duplo preuzeo Multigraf

U sjeni sajma drupa pomalo je nezapaženo prošla vijest o još jednoj akviziciji na globalnoj razini u uvijek zanimljivom sektoru dorade.
Naime, japanski Duplo Seiko, dio Duplo Grupe, preuzeo je švicarskog proizvođača doradnih rješenja i opreme Multigraf. Razlog je, kako kažu, nastavak širenja portfelja te iskorištavanje mogućnosti istraživanja i razvoja dviju tvrtki.
Obje tvrtke već dugo surađuju i stoga akviziciju vide kao, kako kažu, logičnu i prirodnu evoluciju za oba brenda. Multigraf, koji ove godine slavi 40. godišnjicu postojanja, nastavit će poslovati pod imenom Multigraf i sjedište će ostati Švicarskoj.

Ugovor je potpisan za vrijeme trajanja sajma drupa, a detalji kao i vrijednost nisu objavljeni. U obje tvrtke uvjereni su da će ovaj ugovor omogućiti brži tehnološki razvoj te pružanje jače podrške korisnicima.
“Gotovo nitko izvana vjerojatno neće primijetiti nikakvu promjenu. Multigraf je jak brand u našoj industriji i puno Duplo International distributera također distribuira Multigraf. Tvrtke su to koje se poznaju i surađuju već gotovo 40 godina. Primjerice u UK-u Duplo je već niz godina ekskluzivni re-seller Multigrafove opreme za završnu obradu, uključujući Touchline jedinice za rezanje/nabiranje/perforaciju/savijanje“, rekla je Marine Kerivel-Brown, voditeljica međunarodnog marketinga u Duplo Internationalu.

Bruno Picquet, glavni izvršni direktor i predsjednik Duplo Internationala, istaknuo je kako je pak najuzbudljiviji aspekt dogovora mogućnost da Multigrafovi švicarski inženjeri za istraživanje i razvoj i njihovi kolege u Japanu rade ruku pod ruku na razvoj novih tehnologija.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content