PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Duplo preuzeo Multigraf

U senci Drupa sajma, vest o još jednoj globalnoj akviziciji u uvek zanimljivom sektoru završne obrade prošla je pomalo nezapaženo. Naime, japanski Duplo Seiko, deo Duplo grupe, preuzeo je švajcarskog proizvođača završnih rešenja i opreme Multigraf.
Razlog je, kako kažu, kontinuirano širenje portfolija i korišćenje mogućnosti istraživanja i razvoja dve kompanije. Obe kompanije već duže vreme sarađuju i stoga akviziciju vide kao, kažu, logičan i prirodan razvoj za oba brenda.

Multigraf, koji ove godine slavi 40 godina postojanja, nastaviće sa radom pod imenom Multigraf, a sedište će mu ostati u Švajcarskoj. Ugovor je potpisan tokom Drupa sajma, a detalji i vrednost nisu objavljeni. Obe kompanije su uverene da će ovaj ugovor omogućiti brži tehnološki razvoj i pružiti snažniju podršku korisnicima.

„Niko verovatnoi neće primetiti bilo kakvu promenu. Multigraf je jak brend u našoj industriji i mnogi distributeri Duplo International takođe distribuiraju Multigraf. To su kompanije koje se poznaju i sarađuju skoro 40 godina. Na primer, u Velikoj Britaniji, Duplo je već nekoliko godina ekskluzivni preprodavac Multigrafove opreme za završnu obradu, uključujući Touchline jedinice za sečenje/nabiranje/perforiranje/savijanje“, rekla je Marine Kerivel-Braun, šef međunarodnog marketinga u Duplo International.

Bruno Pickuet, izvršni direktor i predsednik Duplo International, primetio je da je najuzbudljiviji aspekt ugovora mogućnost da Multigrafovi švajcarski inženjeri za istraživanje i razvoj i njihove kolege u Japanu rade ruku pod ruku na razvoju novih tehnologija.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content