PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Durst slavi 100. instalaciju Tau RSC platforme

Samo dvije godine nakon lansiranja na tržište, Durst slavi 100. instalaciju svoje izuzetno uspješne tehnološke platforme Tau RSC, a čast da bude vlasnik stotog stroja pripala je jednom od glavnih europskih proizvođača etiketa.

Veliki interes za ovom Durstovom platformom započeo je 2017. godine nakon sajma Labelexpo u Bruxellesu kada je Durst premijerno predstavio Tau 330 RSC. Svi su bili iznenađeni onim što je Durstova RSC tehnologija tada obećavala u pogledu kvalitete ispisa i performansi, a s rezolucijom 1200×1200 dpi-a i maksimalnom brzinom kolornog ispisa od 80 metara/minuti.
Devet mjeseci kasnije te nakon uspješnog beta-testiranja ove nove i revolucionarne tehnologije, Durst je započeo s isporukom prvih Tau 330 RSC platformi. Broj malih, srednjih i velikih proizvođača etiketa, koji su se odlučili za ovu novu, UV ink jet referentnu platformu – Tau 330 RSC, ekonomičniji – Tau 330 RSC E ili najnoviji – Tau RSCi, stalno je rastao.

Od sredine ove godine Durst nastavlja s instalacijama prvih Tau RSCi 330/420/510 sustava za tisak etiketa i naljepnica, koji su ujedno i najmlađi članovi Durstove Tau RSC platforme.
 
Tvrtka Grafik.net regionalni je distributer Durstovih rješenja i s ponosom ističu da i njihova dva klijenta, jedan iz Hrvatske, a drugi iz Slovenije, svjedoče o svojim pozitivnim iskustvima s Durst TAU RSC platformama, a o čemu smo pisali i u Print Magazinu.
“UV ink jet tehnologija za proizvodnju etiketa na roli omogućava našim kupcima da bez visokih troškova pripreme i izrade tiskovnih formi, u vrlo kratkom vremenu mogu dobiti vrhunsku etiketu u manjim i srednjim nakladama. Ekonomično proizvodimo naklade od nekoliko stotina pa do cca 80.000 etiketa. Pritom su za te naklade cijene po etiketi vrlo konkurentne u odnosu na konvencionalne tehnike,“ ističe Saša Ostojić, jedan od suvlasnika tvrtke Skripta tisak iz Osijeka.

“Nakon instalacije odmah su bili vidljivi glavni benefiti digitalnog ispisa. U jednom danu odradili smo 35 poslova uz barem 20 izmjena materijala, što je u ofsetu nezamislivo. Konfiguracija koju smo instalirali može otiskivati CMYK + bijelu, što dodatno širi mogućnost aplikacija koje možemo realizirati. Glavni benefit kojeg smo dobili s Durst TAU 330 RSC E UV je fleksibilnost proizvodnje u tisku te smo prepolovili rokove isporuke sa 7 na 3 dana“, kaže Darjan Lipoglavšek, vlasnik tvrtke Jomi Labels d.o.o. iz Radeča u Sloveniji.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content