Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Durst slavi 100. instalaciju TAU RSC platforme

Samo dve godine nakon lansiranja na tržište, Durst slavi 100. instalaciju svoje izuzetno uspešne tehnološke platforme Tau RSC, a čast da bude vlasnik stotog štampača pripala je jednom od glavnih evropskih proizvođača etiketa.

Veliko interesovanje za ovom platformom kompanije Durst započelo je 2017. godine posle sajma Labelexpo u Briselu kada je Durst premijerno predstavio Tau 330 RSC. Svi su bili iznenađeni onim što je Durst-ova RSC tehnologija tada obećavala u pogledu kvaliteta štampe i performansi, a sa rezolucijom 1200×1200 dpi i maksimalnom brzinom kolorne štampe od 80 metara/min.

Devet meseci kasnije, nakon uspešnog beta-testiranja ove nove i revolucionarne tehnologije, Durst je započeo sa isporukom prvih Tau 330 RSC platformi. Broj malih, srednjih i velikih proizvođača etiketa, koji su se odlučili za ovu novu, UV ink jet referentnu platformu – Tau 330 RSC, ekonomičniji – Tau 330 RSC E ili najnoviji – Tau RSCi, neprekidno je rastao.

Od sredine ove godine, Durst nastavlja sa instalacijama prvih Tau RSCi 330/420/510 sistema za štampu etiketa i nalepnica, koji su ujedno i najmlađi članovi Durst-ove Tau RSC platforme.

Kompanija Grafik.net je regionalni distributer Durst rešenja i sa ponosom ističe da i njihova dva klijenta, jedan iz Hrvatske, a drugi iz Slovenije, svedoče o svojim pozitivnim iskustvima sa Durst TAU RSC platformama, a o čemu smo pisali i u Print Magazinu.

„UV ink jet tehnologija za proizvodnju etiketa iz rolne omogućava našim kupcima da bez visokih troškova pripreme i izrade štampanih formi, u vrlo kratkom vremenskom roku, mogu da dobiju etikete vrhunskog kvaliteta u manjim i srednjim tiražima. Ekonomično proizvodimo tiraže od nekoliko stotina pa do otprilike 80.000 etiketa. Pritom, za navedene tiraže cene po etiketi su vrlo konkurentne u odnosu na konvencionalne tehnike,“ ističe Saša Ostojić, jedan od suvlasnika kompanije Skripta Tisak iz Osijeka.

„Nakon instalacije odmah su se pokazale ključne prednosti digitalne štampe. U jednom danu, odradili smo 35 poslova uz barem 20 izmena materijala, što je u ofsetu nezamislivo. Konfiguracija koju smo instalirali može da odštampa CMYK + belu, što dodatno proširuje mogućnost aplikacija koje možemo da realizujemo. Glavna prednost koju smo dobili sa Durst TAU 330 RSC E UV je fleksibilnost proizvodnje u štampi pa smo rokove isporuke prepolovili sa 7 na 3 dana“, kaže Darjan Lipoglavšek, vlasnik kompanije Jomi Labels d.o.o. iz Radeča u Sloveniji.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content