Prvi saznajte najnovije vijesti




Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Dvije uspješne priče o suradnji modne i grafičke industrije

Tekstil se sve češće koristi kao medij za izražavanje kreativnosti i u modnoj industriji. Važnu ulogu u tom dijelu imaju grafičke tehnologije. Danas dostupne tehnologije tiska gotovo da nemaju ograničenja kada su u pitanju materijali. Mašta je jedina granica. No, uz to što potiče kreativnost dizajnera, suradanja modne i grafičke industrije korisna je i s aspekta zaštite okoliša. Na taj se način stvaraju održivi, kvalitetni komadi koji su dugo nosivi te na taj način prkose trendu “brze mode”.
Kako izgleda suradnja modne i grafičke industrije na Textile Week Adria bit će prikazano kroz dvije atraktivne izložbe koje nam donose Kornit Digital i Epson.

Kornit Digital i Epson na modnoj sceni

  • SYNESTHESIA: The Art of Perception
    Autorica: Tena Omerović

„SYNESTHESIA: The Art of Perception“prikaz je modne kolekcije inspirirane sinestezijom, kognitivnim neurološkim fenomenom limbičkog sustava. Prilikom ove neobične pojave dolazi do sinergije osjetila koja stvara jedinstveno doživljajno iskustvo.
Pri izradi dizajna primijenjen je audio-vizualni tip sinestezije, prilikom kojeg osjetilom sluha dolazi do vizualnog podražaja. Slušajući razne žanrove glazbe poput metala, klasične, pop, eksperimentalne glazbe i ostalih, stvarani su tekstilni uzorci koji su potom digitalno, na stroju Kornit Digital, otisnuti na tkaninu. Tkanina s uzorkom korištena je kao medij za prikaz sinestezije u tekstilnom obliku.

  • EPSON & Boško Jakovljević
    Autor: Boško Jakovljević, Martini Vesto by Boško

Suradnja između modnog dizajnera Boška Jakovljevića, ispred brenda Martini Vesto by Boško i tvrtke Epson, na kreativan i inspirativan način prikazuje kako danas više nema ograničenja u izradi materijala – što je dizajner osmislio to je apsolutno izvodljivo.
Suradnja se gradi na velikom potencijalu tvrtke Epson i podršci modnoj industriji. Cilj je proizvodnja visokokvalitetnih odjevnih predmeta po mjeri s malim utjecajem na okoliš.
Izlaganjem na Beograd Fashion Week-u pokazano je kako prelazak na digitalni tisak tekstila korištenjem ekološki prihvatljivijih pigmentnih boja nudi modnoj industriji održiviji način proizvodnje.

Dizajne nastale u ovim kolekcijama moći ćete vidjeti uživo na Textile Week Adria,
Dođite i inspirirajte se!
Ulaz je besplatan! Potrebna je samo prethodna registracija OVDJE

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.



Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content