Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Eurocop instalirao prvi Ricoh Pro C7200X sa svih pet dodatnih boja

Tiskara Copigraf Faganelj iz Nove Gorice u Sloveniji prva je u regiji kupac digitalnog produkcijskog printera Ricoh Pro C7200X u konfiguraciji sa opcijama svih pet dodatnih boja. Stroj je isporučen i instaliran u 12. mjesecu prošle godine, a kompletan posao odradila je tvrtka Eurocop, ovlašteni distributer i Ricoh partner u regiji.
Radi se o stroju koji na tržište dolazi s mogućnošću ispisa pete boje zbog čega je primarno namijenjen ispisu velikog broja različitih grafičkih aplikacija s dodanom vrijednošću.
Prozirni lak tu je da naglasi dizajn, bijela boja može se nanositi izravno na obojene medije (Ricoh Pro C7200X  ima mogućnost ispisa bijele boje i CMYK-a u jednom prolazu), nevidljiva crvena boja može se koristiti za ispis sigurnosnih aplikacija (infra red), dok neonska žuta i neonska roza mogu stvoriti veći utjecaj na ispis i proširiti raspon boja.
U tiskari Copigraf Faganelj instalirana je upravo konfiguracija koja uključuje jedinice za ispis neonske roza i žute boje, nevidljive crvene boje, bijele i laka. 

„Pri kupovini stroja razmišljali smo na način da želimo stroj koji će nam pružiti određenu nadogradnju kada je riječ o rješenjima i aplikacijama koja možemo ponuditi tržištu. Ricoh Pro C7200X zahvaljujući bijeloj boji, clear toneru, neon roza i žutoj te nevidljivoj crvenoj omogućuje nam upravo to, da klijentima ponudimo kreativne printeve s viskom dodanom vrijednošću. Uz ovakav pisač i njegove mogućnosti možemo reći da smo drugačiji od konkurencije“, kaže Valter Faganelj, vlasnik tiskare.
Kako nam je rekao, trenutno rade ispis uzoraka sa specijalnim efektima koje će moći pokazati klijentima. Posebne efekte, uz primjenu na svojim standardnim proizvodima, pokazat će i na drugim proizvodima kao primjerice malim serijama ambalaže.

Od ostalih karakteristika stroj odlikuje povećana produktivnost, odnosno brzina ispisa od 85 ili 95ppm (crno bijelo / u boji) plus automatski dupleks dugih listova do 700mm, a simplexa do 1260mm. Raspon medija na koji je moguće ispisivati također je poboljšan i ide do težine od  360gsm.

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content