PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Eurocop instalirao prvi Ricoh PRO C7200X sa svih pet dodatnih boja

Štamparija Copigraf Faganelj iz Nove Gorice u Sloveniji prva je u regionu kupila digitalni produkcijski printer Ricoh Pro C7200X u konfiguraciji sa opcijama svih pet dodatnih boja.

Štampač je isporučen i instaliran u decembru prošle godine, a kompletan posao je odradila kompanija Eurocop, ovlašćeni distributer i Ricoh partner u regionu. Radi se o štampaču koji na tržište dolazi sa mogućnošću štampe pete boje zbog čega je primarno namenjen štampi velikog broja različitih grafičkih aplikacija sa dodatnom vrednošću. Transparentni lak je tu da naglasi dizajn, bela boja može da se nanosi direktno na obojene medije (Ricoh Pro C7200X ima mogućnost štampe bele boje i CMYK-a u jednom prolazu), nevidljiva crvena boja može se koristiti za štampu sigurnosnih aplikacija (infra red), dok fluorescentna žuta i roze mogu doprineti većem uticaju na štampu i proširiti raspon boja.

U štampariji Copigraf Faganelj instalirana je upravo konfiguracija koja uključuje jedinice za štampu fluorescentne roze i žute boje, nevidljive crvene boje, bele i laka. 

„Pri kupovini štampača razmišljali smo o tome da želimo štampač koji će nam pružiti određenu nadogradnju kada je reč o rešenjima i aplikacijama koje možemo ponuditi tržištu. Ricoh Pro C7200X zahvaljujući beloj boji, clear toneru, fluorescentnoj roze i žutoj, kao i nevidljivoj crvenoj, omogućuje nam upravo to, da klijentima ponudimo kreativne printeve sa dodatom vrednošću. Uz ovakav štampač i njegove mogućnosti možemo reći da smo drugačiji od konkurencije“, kaže Valter Faganelj, vlasnik štamparije. Kako nam je rekao, trenutno rade štampu uzoraka sa specijalnim efektima koje će moći da pokažu klijentima. Posebne efekte, uz primenu na svojim standardnim proizvodima, pokazaće i na drugim proizvodima kao primere za male serije ambalaže.

Od ostalih karakteristika, štampač odlikuje povećana produktivnost, odnosno brzina štampe od 85 ili 95ppm (crno belo / u boji) plus automatska obostrana štampa dugih listova do 700mm, a jednostrana do 1260mm. Raspon medija na koji je moguće štampati takođe je unapređen i ide do 360 gsm težine.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content