Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Fedrigoni preuzeo Ritramu i jača svoju prisutnost na tržištu etiketa osjetljivih na dodir

Fedrigoni SpA, europski lider u proizvodnji specijalnih papira i proizvoda s visokom dodanom vrijednošću za ambalažnu industriju te samoljepivih etiketa, objavio je da je završio akviziciju grupe Ritrama, talijanske multinacionalne grupacije s proizvodnim pogonima u Italiji, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Čileu i Kini i specijaliziranoj za proizvodnju samoljepivih proizvoda.

Dovršetkom ove transakcije, stvara se treći najveći europski igrač na području etiketa osjetljivih na pritisak, koje predstavljaju jedinstvenu referentnu točke za samoljepive etikete s visokim tehnološkim i estetskim sadržajem, i s izuzetno širokom i raznolikom ponudom koje  sada dolaze u kombinaciji s Ritraminom naprednom tehnološkom stručnošću.

“Naš segment etiketa osjetljivih na pritisak, sada će biti još veći, širi i konkurentniji na tržištu koje se nastavlja širiti u svim segmentima na globalnoj razini”, kaže Marco Nespolo, predsjednik uprave Fedrigoni Grupe. Fedrigoni grupa nastavit će ulagati u proizvode s visokom dodanom vrijednošću Arconverta i Ritrame, a prošireni portfelj rješenja bit će prikazan već na drupi 2020.

Ukupni prihodi Ritrame, koji su u 2018. iznosili oko 400 milijuna eura, zajedno s ukupnim prihodima Fedrigonija od približno 1,2 milijarde eura u istom razdoblju, predstavljaju ukupne prihode od oko 1,6 milijardi eura te pozicioniraju ovu grupaciju među najveće svjetske igrače u području specijalnih papira za ambalažu i etiketa osjetljivih na pritisak.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content