PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Fedrigoni preuzeo grupaciju Ritrama i jača svoju prisutnost na tržištu etiketa osetljivih na dodir

Fedrigoni SpA, evropski lider u proizvodnji specijalnih papira i proizvoda s visokom dodatnom vrednošću za ambalažnu industriju i samoljepivih etiketa, objavio je da je završio akviziciju grupe Ritrama, italijanske multinacionalne grupacije s proizvodnim pogonima u Italiji, Španiji, Velikoj Britaniji, Čileu i Kini, specijalizovanoj za proizvodnju samolepljivih proizvoda.

Ovom transakcijom, stvara se treći najveći evropski igrač na području etiketa osetljivih na pritisak, koje predstavljaju jedinstvenu referentnu tačku za samolepljive etikete sa visokim tehnološkim i estetskim sadržajem i sa izuzetno širokom i raznolikom ponudom koje sada dolaze u kombinaciji sa naprednom tehnološkom stručnošću grupacije Ritrama.

„Naš segment etiketa osetljivih na pritisak, sada će biti još veći, širi i konkurentniji na tržištu koje nastavlja da se širi u svim segmentima na globalnom nivou”, kaže Marco Nespolo, predsednik uprave Fedrigoni Grupe. Fedrigoni grupa nastaviće da ulaže u proizvode sa visokom dodatnom vrednošću grupacija Arconverta i Ritrama, a prošireni portfolio rešenja biće prikazan već na Drupi 2020.

Ukupni prihodi grupacije Ritrama, koji su u 2018. iznosili oko 400 miliona evra, zajedno sa ukupnim prihodima Fedrigoni grupe od približno 1,2 milijarde evra u istom periodu, zajedno predstavljaju prihode od oko 1,6 milijardi evra i pozicioniraju ovu grupaciju među najveće svetske igrače u oblasti specijalnih papira za ambalažu i etiketa osetljivih na pritisak.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content