Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Flexoprint: Oko odabira Flexcel NX tehnologije nije bilo dvojbe

Vodeći makedonski proizvođač fleksibilne ambalaže, tvrtka Flexoprint, svojom drugom investicijom u CTP sustav Kodak Flexcel NX dokaz je kvalitete i ovog brenda iz GRAFIKnet-ova portfelja. Razgovarajući s gosp. Vladom Veljanovskim, direktorom i vlasnikom tvrtke Flexoprint donosimo vam i njihovu priču.

Kako su izgledali počeci poslovanja te kako je tekao daljnji rast?

Od samih početaka 2003. godine Flexoprint posluje kao obiteljska tvrtka. Neprestano ulažemo u usavršavanje naših zaposlenika, njihovu edukaciju i stručna znanja. To, kao i investiranje u nove tehnologije te implementiranje svjetskih trendova u grafičku i ambalažnu industriju, čini okosnicu naše poslovne filozofije. Kvaliteta, odgovornost, brzina reakcije na nove tržišne izazove i mogućnosti, susretljivost prema kupcu, proaktivnost i orijentacija prema ulaganju doveli su do rasta Flexoprinta i njegova pozicioniranja kao kvalitetnog partnera u grafičkoj industriji.

Na koje ste industrije, uz prehrambenu, fokusirani?

Jedna smo od vodećih tvrtki za proizvodnju fleksibilne ambalaže na makedonskom tržištu. Našim kupcima nudimo brzu isporuku kvalitetnih rješenja i naprednih proizvoda.
Prehrambena industrija je tijekom posljednjih nekoliko godina i u Makedoniji zabilježila rast. Ti se odrazilo pozitivno i na razvoj našeg poslovanja. Također, usmjereni smo i prema farmaceutskoj i kemijskoj industriji i u tom segmentu planiramo daljnje poslovanje. Smatram da su potonja dva industrijska sektora još nepotpuno iskorištene niše u pogledu povezanosti i suradnje s grafičkom i ambalažnom industrijom i stoga imamo prilično velik potencijal za daljnji razvoj upravo na tom području.

Na makedonskom ste tržištu prepoznati kao tvrtka koja intenzivno investira u svoje poslovanje. U koje ste segmente poslovanja ulagali proteklih godina i zašto?

Ulaganje u nove, suvremene strojeve, tehnologiju i osposobljavanje stručnog kadra naš je prioritet! Primjerice dvojbe oko odabira novog CTP-a nije bilo. Odabrali smo Kodak Flexcel NX. Prethodnik, također Flexcel CTP vjerno nas je služio više od 10 godina. Sada smo odabrali novi Flexcel NX 3548 poluautomatski, jednostavan za korištenje i s impresivnom brzinom osvjetljavanja.
Uz njega je stigao i Flexcel NX Wide Laminator te softver Flexcel NX Central koji povećava učinkovitost proizvodnje tako da se više poslova može završiti u kraće vrijeme.

No, važnije od same opreme je pouzdan partner koji će u svakom trenutku biti podrška nudeći kvalitetnu uslugu, edukaciju i savjetovanje te povrh svega brzu uslugu servisa. U tome je naš dugogodišnji partner GRAFIKnet neprikosnoven, osiguravajući podršku tijekom cijelog procesa instalacije – od edukacije pa do održavanja sustava – što je u današnjim dinamičnim poslovnim vremenima itekako bitno.

Što biste poručili čitateljima, proizvođačima i korisnicima ambalaže?

Uvjeren sam da regionalna ambalažna i grafička industrija imaju potencijala za daljnji rast i razvoj. On se krije u primjeni novih tehnoloških trendova, standardizaciji struke, ali primarno u otvorenosti prema novim ulaganjima. Važan je odabir poslovnih partnera od povjerenja, koji vam mogu pružiti brzu i cjelovitu grafičku podršku kako bi proizvodni proces tekao bez zastoja.
Posebno bih želio dati preporuku kolegama iz marketinških agencija. Savjetujem im da svoje zaposlene educiraju jer brojne su prednosti koje im pruža tiskarska industrija. Mi smo u tiskarskoj industriji uvijek spremni dati podršku našim kolegama iz marketinških agencija jer samo sinergijskim nastupom prema kupcima možemo podići kvalitetu grafičke industrije kojoj treba dodatni polet, posebice danas u ovim pomalo otežanim gospodarskim uvjetima.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content