PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Flexoprint: oko odabira Flexcel NX tehnologije nije bilo dvoumljenja

Vodeći makedonski proizvođač fleksibilne ambalaže, kompanija Flexoprint, svojom drugom investicijom u CTP sistem Kodak Flexcel NX, dokaz je kvaliteta ovog brenda iz portfolija kompanije GRAFIKnet. U razgovoru sa g. Vladom Veljanovskim, direktorom i vlasnikom kompanije Flexoprint, donosimo vam njihovu priču.

Kako su izgledali počeci poslovanja i kako je tekao dalji rast?

Od samog početka 2003. godine Flexoprint posluje kao porodična kompanija. Konstantno ulažemo u obuku naših zaposlenih, njihovo obrazovanje i stručno znanje. Ovo, kao i ulaganje u nove tehnologije i implementacija svetskih trendova u grafičkoj i ambalažnoj industriji, čini okosnicu naše poslovne filozofije. Kvalitet, odgovornost, brzina reagovanja na nove tržišne izazove i mogućnosti, odziv prema kupcu, proaktivnost i investiciona orijentacija doveli su do rasta Flexoprinta i njegovog pozicioniranja kao kvalitetnog partnera u grafičkoj industriji.

Pored prehrambene industrije, na koje ste industrije fokusirani?

Jedna smo od vodećih kompanija za proizvodnju fleksibilne ambalaže na makedonskom tržištu. Našim kupcima nudimo brzu isporuku kvalitetnih rešenja i naprednih proizvoda.
Tokom poslednjih nekoliko godina, prehrambena industrija takođe beleži rast u Makedoniji. To je pozitivno uticalo na razvoj našeg poslovanja. Fokusirani smo i na farmaceutsku i hemijsku industriju i planiramo dalje poslovanje u tom segmentu. Smatram da su poslednja dva industrijska sektora još uvek nedovoljno iskorišćene niše u pogledu povezivanja i saradnje sa grafičkom i ambalažnom industrijom, te stoga imamo dosta potencijala za dalji razvoj u toj oblasti.

Na makedonskom tržištu ste prepoznati kao kompanija koja intenzivno ulaže u svoje poslovanje. U koje segmente poslovanja ste investirali poslednjih godina i zašto?

Ulaganje u nove, moderne mašine, tehnologiju i obuku stručnog kadra je naš prioritet! Na primer, nije bilo sumnje u izbor novog CTP-a. Izabrali smo Kodak Flexcel NX. Prethodnik, takođe Flexcel CTP, služio nam je verno više od 10 godina. Sada smo izabrali novi Flexcel NX 3548 poluautomatski, jednostavan za upotrebu i sa impresivnom brzinom osvetljenja.
Uz njega su došli i Flexcel NX Vide laminator i Flexcel NX Central softver koji povećava efikasnost proizvodnje tako da se više poslova može završiti za manje vremena.
Međutim, važniji od same opreme je pouzdan partner koji će vas u svakom trenutku podržati nudeći kvalitetnu uslugu, edukaciju i konsalting, a pre svega brzu uslugu. U tome je neosporan naš dugogodišnji partner GRAFIKnet koji pruža podršku tokom čitavog procesa instalacije – od edukacije do održavanja sistema – što je veoma važno u današnjem dinamičnom poslovnom vremenu.

Šta biste poručili čitaocima, proizvođačima i korisnicima ambalaže?

Uveren sam da regionalna industrija ambalaže i grafike ima potencijal za dalji rast i razvoj. Ona se krije u primeni novih tehnoloških trendova, standardizaciji struke, ali pre svega u otvorenosti za nova ulaganja. Važno je odabrati pouzdane poslovne partnere koji vam mogu pružiti brzu i sveobuhvatnu grafičku podršku kako bi proces proizvodnje tekao nesmetano.
Posebno bih dao preporuku kolegama iz marketinških agencija. Savetujem im da edukuju svoje zaposlene jer su brojne prednosti koje im štamparska industrija nudi. Mi u štampariji smo uvek spremni da podržimo kolege iz marketinških agencija, jer samo sinergijskim delovanjem prema kupcima možemo podići kvalitet grafičke industrije kojoj je potrebno dodatno pojačanje, posebno danas u ovim pomalo teškim ekonomskim uslovima.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content