PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

FlyerAlarm razvio antimikrobni lak široke primjene

Jedna od vodećih europskih online tiskara, njemački FlyerAlarm, razvio je mogućnost korištenja antimikrobnog laka za širok raspon svojih proizvoda, dok se priprema za podršku tvrtkama pri povratku na uobičajeno poslovanje.

Prema zahtjevima FlyerAlarma, u njemačkom institutu Fraunhofer testiran je lak na vodenoj bazi, a nakon analize utvrđeno je da je lak ubio sve poznate bakterije, viruse, multi-otporne klice i gljivične spore kad je bio korišten na papiru i kartonu. Njegova antimikrobna svojstva ostaju djelotvorna 12 mjeseci.

Lak neimenovanog proizvodnog partnera temelji se na antimikrobnom sredstvu koje je otkrio istraživački tim na Sveučilištu u Regensburgu, u Njemačkoj.
Koristi posebne, netoksične fotokatalitičke boje koje se aktiviraju vidljivom svjetlošću i kisikom, a kad je bio ispitan na ISO 22196, uništio je 99,5% mikroba.

Premaz je neutralne boje i pogodan je za širok spektar proizvoda, uključujući pakiranje hrane, higijenske proizvode i bilo koji oblik komercijalnog tiska s kojim se često rukuje, poput onih koji se koriste u ugostiteljstvu, zrakoplovstvu, željezničkoj industriji te javnim ustanovama.

Sve je to dio inicijative Back to Business, a lak se može koristiti na širokom rasponu proizvoda FlyerAlarma, uključujući posjetnice, letke i etikete otisnute na sjajnom ili mat papiru.
Osim toga, lak je neobavezan završni premaz koji dodaje vrijednost proizvodu, a ne povisuje značajno cijenu proizvodnje, ovisno o proizvodu na koji se nanosi.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content