Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

FlyerAlarm razvio antimikrobni lak široke primene

Jedna od vodećih evropskih online štamparija, nemačka kompanija FlyerAlarm, razvila je mogućnost korišćenja antimikrobnog laka za širok asortiman svojih proizvoda, tokom priprema za pružanje podrške kompanijama pri povratku na uobičajeno poslovanje.

Prema zahtevima kompanije FlyerAlarm, u nemačkom institutu Fraunhofer testiran je lak na vodenoj bazi, a nakon analize utvrđeno je da je lak ubio sve poznate bakterije, viruse, multi-otporne klice i gljivične spore kad je bio korišćen na papiru i kartonu. Njegova antimikrobna svojstva ostaju na snazi čak 12 meseci.

Lak neimenovanog proizvodnog partnera zasniva se na antimikrobnom sredstvu koje je otkrio istraživački tim na Univerzitetu u Regensburgu, u Nemačkoj. Koristi posebne, netoksične fotokatalitičke boje koje se aktiviraju vidljivom svetlošću i kiseonikom, a kad je bio ispitan na ISO 22196, uništio je 99,5% mikroba.

Premaz je neutralne boje i pogodan je za niz proizvoda, uključujući pakovanje hrane, higijenske proizvode i bilo koji oblik komercijalne štampe s kojim se često rukuje, poput onih koji se koriste u ugostiteljstvu, vazduhoplovstvu, železničkoj industriji i javnim institucijama.

Sve je to deo inicijative Back to Business, a lak se može koristiti na širokom asortimanu proizvoda kompanije FlyerAlarm, uključujući vizit-karte, letke i etikete odštampane na sjajnom ili mat papiru. Osim toga, lak je neobavezan završni premaz koji dodaje vrednost proizvodu, a ne povećava značajno cenu proizvodnje, u zavisnosti od proizvoda na koji se nanosi.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content