Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Fortuna Digital ponovno zasjala na Grafimi!

Fortuna Digital sudjelovala je na ovogodišnjem sajmu Grafima – 42. međunarodnom sajmu grafičke, papirne i kreativne industrije koji je od 21. do 24. 9. održan u Beogradu. Svojim širokim portfeljom koji predstavlja vodeće svjetske brendove – pokretače tehnoloških dostignuća u digitalnom tisku, utemeljenim na načelima održivosti, kvalitete i učinkovitosti, ponovno su privukli veliku pozornost

Noviteti među strojevima – Felix Gluer ljepilica i Kongsberg rezač

Inovacija koju su posjetitelji mogli vidjeti na djelu je Felix Gluer automatizirana ljepilica, o kojoj smo već ranije pisali. Felix Gluer ima za cilj rješavanje problema ručnog lijepljenja. Prednosti su mnogobrojne, a  proizvodna učinkovitost i ušteda vremena zaposlenika samo su neke. Također, iskustvo kupca pokazuju prosječno smanjenje potrošnje ljepila za čak 50%.

Fortuna Digital prezentirala je i Kongsberg rezač C20. Radi se o prvom multifunkcionalnom super-širokom digitalnom plošnom rezaču za reklamne natpise i stalke te sign i ambalažu. Kongsberg C ima brzinu od 100 m/min – 66 in/sec i ubrzanje do 1.7G, s brzim i preciznim pokretima alata, što omogućuje digitalnu proizvodnju visoke kvalitete čak i u najkraćim rokovima.

Među ostalim strojevima, pozornost su privukli i HP pisači, među kojima se isticao HP R 2000. Ispisujući za vrijeme sajma na raznim pločastim i materijalima u roli pokazao je impresivne performanse kada je riječ o brzini, učinkovitosti, kvaliteti otiska te ekološkim bojama.

Od ostalih strojeva prezentirani su Summa rezač, Fotoba rezač te Dgen Papyrus G5 pisač za direktni tisak. Dgen je osvojio i nagradu Srebrni pečat u kategoriji strojeva većih od 42”.

Novi brendovi među materijalima- Image Perfect i Berger textiles

Nova imena među Fortuna materijalima su Image Perfect, folije iznimne kvalitete, pogodne za auto wrap i autografiku, ravne aplikacije, blago zakrivljene, indoor i outdoor oznake i dekorativne aplikacije. Tu je i Berger textiles. Njihovi tekstilni materijali omogućuju da lightbox-ovi, izložbeni prostori i ostali tekstilni zasloni svijetle briljantnim bojama uz neizostavni wow-efekt.

Također, isticala se tranzicija u smjeru „green“ materijal, posebno među brandovima Avery Dennison, Pongs, Neschen i drugima koji imaju sve veću ponudu održivih materijala. Upravo su održiva rješenja jedna od bitnih značajki portfelja Fortuna Digital Grupe.

Kako su se proveli i ostale dojmove, možete pogledati na Fortuna Digital Facebook i Instagram profilima.  

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content