PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Frugalpac lansirao vinsku bocu od 94% recikliranog papira

Britanska tvrtka Frugalpac predstavila je tržištu bocu za vino izrađenu od 94% recikliranog papira, koja je po cijeni usporediva sa staklenom bocom s etiketom.

Prema istraživanju kojeg proveo Intertek, prema nezavisnoj metodi Life Cycle Analysis (LCA), prelazak na Frugal bocu može omogućiti proizvođačima vina smanjenje ugljičnog otiska svake boce do 84% te smanjenje emisije plinova zbog prijevoza jer se proizvod može napraviti i napuniti na licu mjesta.

LCA rezultati također pokazuju da proizvod ima ugljični otisak za trećinu manji od boce izrađene od 100% reciklirane plastike, dok u Frugalpac-u ističu da je i potrošnja vode pri proizvodnji najmanje četiri puta niži u odnosu na staklo.

Novi dizajn, koji se također može koristiti za alkoholna pića kao što su džin, vodka i rum, teži svega 83g, što ga čini i do pet puta lakšim od uobičajene staklene boce, a samim tim i lakšim za nošenje i transport. S obzirom da je boca izrađena od recikliranog papira, omogućava označavanje i brendirnaje na cijeloj površini boce.

U Frugalpac-u kažu da imaju fantastične povratne informacije od ljudi koji su isprobali Frugal bočicu. Uz vrhunske prednosti za okoliš i izgleda, pruža osjećaj kao niti jedna druga boca.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content