Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Frugalpac lansirao vinsku bocu od 94% recikliranog papira

Britanska kompanija Frugalpac predstavila je tržištu bocu za vino izrađenu od 94% recikliranog papira, koja je po ceni uporediva sa staklenom bocom sa etiketom.

Prema istraživanju koje je sproveo Intertek, prema nezavisnoj metodi Life Cycle Analysis (LCA), prelazak na Frugal bocu može omogućiti proizvođačima vina smanjenje otiska ugljenika svake boce do 84% kao i smanjenje emisije plinova zbog prevoza jer se proizvod može napraviti i napuniti na licu mesta.

LCA rezultati takođe pokazuju da proizvod ima otisak ugljenika za trećinu manji od boce izrađene od 100% reciklirane plastike, dok u kompaniji Frugalpac ističu da je i potrošnja vode pri proizvodnji najmanje četiri puta niža u odnosu na staklo.

Novi dizajn, koji se takođe može koristiti za alkoholna pića kao što su džin, votka i rum, teži svega 83g, što ga čini i do pet puta lakšim od uobičajene staklene boce, a samim tim i lakšim za nošenje i transport. S obzirom na to da je boca izrađena od recikliranog papira, omogućava označavanje i brendiranje na celoj površini boce.

U kompaniji Frugalpac kažu da imaju fantastične povratne informacije od ljudi koji su isprobali Frugal bočicu. Uz vrhunske prednosti za životnu sredinu, pruža osećaj koji se ne može uporediti ni sa jednom drugom bocom.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content