PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

GMG ColorBook za lakše podudaranje s Pantone bojama

Značaj digitalnog tiska, posebno u industriji ambalaže, sve više raste. No, struci uvijek ostaje jedno pitanje. Kako simulirati Pantone boje i boje robne marke s fiksnim setom od četiri do sedam boja?

Iz tog je razloga tvrtka GMG nedavno proširila mogućnosti podudaranja boja korištenjem ColorServer-a i OpenColor-a. Radi se o novom, opcionalnom GMG ColorBook-u – za simulaciju Pantone i custom boja na temelju preciznih, stvarnih uvjeta tiska.

U GMG-u ističu kako GMG ColorServer i GMG OpenColor sada imaju upravljanje bojama u potpunosti pod kontrolom. Iako GMG ColorBook  izgleda kao uobičajeni vodič za boje, ali tu je i još ponešto.

„Ne govorimo o uobičajenom vodiču za boje, nego o onom stvorenom na vašem vlastitom stroju – u stvarnim uvjetima tiska. GMG ColorBook prikazuje stvarni krajnji rezultat jer je stvorena u proizvodnim uvjetima, na istom stroju, koristeći iste boje i na istoj podlozi”, kaže Peter Schöffler, Product Manager u GMG-u.

S ovim novim rješenjem, GMG nudi prodajni alat za tiskare koji i fizički žele pokazati svoju sposobnost upravljanja bojama u digitalnom tisku prije nego što se napravi narudžba.

I u Pantone-u su oduševljeni suradnjom s GMG-om na GMG ColorBook-u. Kažu, ovo jedinstveno rješenje simulira cijeli niz Pantone boja koje se zahtjevni korisnici usluga tiska nadaju dobiti od svoje tiskare.
„Tiskare i njihovi klijenti te dizajneri mogu brzo i jednostavno usporediti GMG ColorBook s Pantone Formula Guide Solid Coated jer su brojevi stranica i izgled ovih referenci identični. Time se postavljaju prava očekivanja u pogledu boja na temelju parametara digitalnog tiska,” kaže Iain Pike, direktor licenciranja u tvrtki Pantone.

GMG ColorBook dolazi kao opcija za GMG ColorServer i GMG OpenColor. To je, kažu u GMG-u, jedna dodatna tipka u korisničkom sučelju.  Uz samo nekoliko dodatnih klikova, korisnici sada mogu napraviti velik iskorak u kvaliteti i dosljednosti digitalnog tiska.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content