PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

GMG Colorbook za lakše podudaranje s Pantone bojama

Značaj digitalne štampe, posebno u industriji ambalaže, sve više raste. No, struci uvek ostaje jedno pitanje. Kako simulirati Pantone boje i boje robne marke s fiksnim setom od četiri do sedam boja?

Iz tog je razloga kompanija GMG nedavno proširila mogućnosti podudaranja boja korišćenjem ColorServer-a i OpenColor-a. Radi se o novom, opcionalnom GMG ColorBook-u – za simulaciju Pantone i custom boja na temelju preciznih, stvarnih uslova štampe.

U GMG-u ističu kako GMG ColorServer i GMG OpenColor sada imaju upravljanje bojama u potpunosti pod kontrolom. Iako GMG ColorBook  izgleda kao uobičajeni vodič za boje, ali tu je i još ponešto.

„Ne govorimo o uobičajenom vodiču za boje, nego o onom stvorenom na vašem ličnom štampaču – u stvarnim uslovima štampe. GMG ColorBook prikazuje stvarni krajnji rezultat jer je stvorena u proizvodnim uslovima, na istom štampaču, koristeći iste boje i na istoj podlozi”, kaže Peter Schöffler, Product Manager u GMG-u.

S ovim novim rešenjem, GMG nudi prodajni alat za štamparije koje i fizički žele da pokažu svoju sposobnost upravljanja bojama u digitalnoj štampi pre nego što se napravi narudžbina.

I u Pantone-u su oduševljeni saradnjom s GMG-om na GMG ColorBook-u. Kažu, ovo jedinstveno rešenje simulira ceo niz Pantone boja koje se zahtevni korisnici usluga štampe nadaju da će dobiti od svoje štamparije.
„Štamparije i njihovi klijenti, kao i dizajneri mogu brzo i jednostavno da uporede GMG ColorBook s Pantone Formula Guide Solid Coated jer su brojevi stranica i izgled ovih referenci identični. Time se postavljaju prava očekivanja u pogledu boja na temelju parametara digitalne štampe,” kaže Iain Pike, direktor licenciranja u kompaniji Pantone.

GMG ColorBook dolazi kao opcija za GMG ColorServer i GMG OpenColor. To je, kažu u GMG-u, jedna dodatna tipka u korisničkom interfejsu.  Uz samo nekoliko dodatnih klikova, korisnici sada mogu da naprave velik iskorak u pogledu kvaliteta i doslednosti digitalne štampe.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content