Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Gucci, Louis Vuitton i Mercedes koriste Signracer UV LED flatbed printer

Tvrtka Eurotrade na našem je tržištu zastupnik više renomiranih brendova. Dio portfelja su i Signracer printeri. S njima nas je upoznao gosp. Lienig Volker, vlasnik tvrtke Signracer.

“Signracer je osnovan 2014. godine, dakle radimo već 10 godina. Fokusirani smo na specijalna, a ne standardna rješenja za digitalno tržište. Naša specijalnost su UTEK tinte. No, kada smo u Švicarskoj razvili ove specijalne tinte za ispis na koži, staklu ili satovima, često se postavljalo pitanje kako doći do proizvoda. Onda smo krenuli sa Signracer printerom. Dakle, 20 godina radimo s tintom i 10 godina s printerima. Proizvodnja je u Južnoj Africi, u Cape Townu”, govori nam gosp. Volker.

Koliko je vremena potrebno za izradu stroja?

Moram biti potpuno iskren i reći da osnove stroja dolaze iz Kine, kao i većina proizvoda danas. To znači da je sama konstrukcija kineska, a svi mehanički dijelovi njemačka su i švicarska proizvodnja. Tu je LED sustav visokih performansi. Također, većina kineskih uređaja ima sustav vodenog hlađenja, dok smo mi unaprijedili sustav hlađenja na zrak. Ovaj sustav dolazi iz Velike Britanije, od tvrtke UV Integration. Opskrbljuju i sve ostale velike dobavljače u Europi. Imamo vlastiti antistatik; dolazi iz njemačke tvrtke Carlston. Prilikom tiska koristimo vlastito razvijen sustav valovitog ispisa koji osigurava briljantnost otiska bez prijelaza vidljivih kod konkurentskih tehnologija. Napravili smo i neke druge izmjene na lancu kablova koji dolaze od njemačke tvrtke Igus. Za boje, umjesto velikih boca, imamo boce od jedne litre koje jamče uvijek svježu tintu.
Naš fokus je na industrijskim kupcima. Vrlo smo ponosni što proizvodimo za kupce kao što su Louis Vuitton, Gucci, Swatch i mnogi drugi.

Budući da ste fokusirani na kožu i proizvode od umjetne kože, važno je da tinta bude vrlo fleksibilna.

Točno. U industriji kože, pogotovo kada prodajete skupe torbe kao što je Louis Vuitton,  za 3000 ili 4000€, ne možete si priuštiti da se boja skine i to ne samo odmah, nego i nakon 5 ili 10 godina. Boja mora ostati na koži i zato razvijamo vrlo, vrlo jedinstvenu i posebnu tintu koja ostaje na koži jako dugo i ostaje fleksibilna.

Koristite li samo jednu tintu ili imate različite tinte za različite proizvode?

Trenutno imamo pet različitih vrsta tinti. Imamo vrlo fleksibilnu tintu za kožu i tintu s visokim prianjanjem za ispis na staklu. Za Swatch smo, na primjer, razvili tintu koja se može zalijepiti za bilo koji metal bez primera.

Što očekuju na tržištu regije, gdje još vide potencijalne suradnje, pročitajte u online izdanju Print Magazina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content