PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Gucci, Louis Vuitton i Mercedes koriste Signracer UV LED flatbed printer

Kompanija Eurotrade je zastupnik nekoliko renomiranih brendova na našem tržištu. Signracer štampači su takođe deo portfolija. Njih je predstavio gdin Lienig Volker, vlasnik kompanije Signracer.

„Signracer je osnovan 2014. godine, tako da radimo već 10 godina. Fokusirani smo na posebna, a ne standardna rešenja za digitalno tržište. Naša specijalnost su UTEKtinte. Ali kada smo u Švajcarskoj razvili ova specijalna mastila za štampanje na koži, staklu ili satovima, često se postavljalo pitanje kako doći do proizvoda. Onda smo krenuli sa štampačem Signracer. Dakle, sa tintom radimo 20 godina, a sa printerima 10 godina. Proizvodnja je u Južnoj Africi, u Kejptaunu“, rekao je gdin. Volker.

Koliko vremena je potrebno za izradu mašine?

Moram biti potpuno iskren i reći da osnove mašine dolaze iz Kine, kao i većina proizvoda danas. To znači da je sama konstrukcija kineska, a svi mehanički delovi su nemačke i švajcarske proizvodnje. Postoji LED sistem visokih performansi. Takođe, većina kineskih uređaja ima sistem vodenog hlađenja, dok smo sistem vazdušnog hlađenja unapredili. Ovaj sistem dolazi iz Velike Britanije, iz kompanije UVIntegration. Oni takođe snabdevaju sve druge glavne dobavljače u Evropi. Imamo svoj antistatik; dolazi iz nemačke kompanije Carlston. Prilikom štampe koristimo sopstveni razvijen sistem talasne štampe, koji obezbeđuje blistavost štampe bez prelaza vidljivih u konkurentskim tehnologijama. Napravili smo i neke druge izmene na lancu kablova koji dolazi od nemačke kompanije Igus. Za boje, umesto velikih boca, imamo boce od jednog litra koje garantuju uvek svežutintu.

Naš fokus je na industrijskim kupcima. Veoma smo ponosni što proizvodimo za kupce kao što su Louis Vuitton, Gucci, Swatch i za mnoge druge.

Pošto ste fokusirani na kožu i proizvode od veštačke kože, važno je da tinta bude veoma fleksibilna.

Baš tako. U industriji kože, posebno kada prodajete skupe torbe kao što je Louis Vuitton, za 3.000 ili 4.000 evra, ne možete sebi priuštiti da boja nestane, ne samo odmah, već i nakon 5 ili 10 godina. Boja mora da se zadrži na koži i zato razvijamo veoma, veoma jedinstvenu i posebnutintu koje ostaje na koži veoma dugo i ostaje fleksibilna.

Da li koristite samo jednu tintu ili imate različite tinte za različite proizvode?

Trenutno imamo pet različitih vrsta tinte. Imamo fleksibilnu tintu za  kožu i tintu visoke adhezije za štampu na staklu. Za Swatch, na primer, razvili smo tintu koja može da se zalepi za bilo koji metal bez prajmera.

Šta očekuju na regionalnom tržištu i gde još vide potencijalnu saradnju, pročitajte u onlajn izdanju Print Magazina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content