Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Heidelberg najavio prodaju Gallusa

Heidelberger Druckmaschinen AG, nakon što se odlučio fokusirati na svoju osnovnu djelatnost tisak iz arka, suočavajući se s izazovnom situacijom koju je stvorio Covid-19, najavio da prodaje Gallus Group švicarskom ambalažeru, tvrtki benpac holding AG.

U budućnosti će Heidelberg i benpac usko surađivati vezano uz ​​Gallus Labelfire, stroj za digitalni tisak etiketa. Heidelberg će nastaviti isporučivati ​​jedinicu za digitalni tisak (DPU) i potrošni materijal za ovaj stroj.

„Prodajemo naše narrow-web rotacijske i flekso rotacijske tiskarske aktivnosti kako bismo se što više usredotočili na inovativna rješenja za cijeli lanac vrijednosti tiska iz arka. Zadržat ćemo svoju internu digitalnu ekspertizu i surađujući s benpacom na Gallus Labelfire radit ćemo na daljnjem napretku u digitalizaciji konvencionalnih strojeva. U isto vrijeme, ostat ćemo glavni dobavljač na rastućem tržištu etiketa s našim ofsetnim strojevima iz arka”, kaže Rainer Hundsdörfe, Heidelberg CEO.

Uz ugovorenu cijenu od oko 120 milijuna eura, Heidelberg očekuje da će posao stvoriti dvoznamenkastu zaradu izraženu u milijunima eura. Prodaja, koju još trebaju odobriti nadležna tijela, trebala bi stupiti na snagu prije kraja 2020. godine.

Benpac i Heidelberg su se složili da će kroz usku suradnju Heidelberg nastaviti upravljati prodajom i servisom Gallusova portfelja i nakon preuzimanja. Gallusovi kupci će stoga i dalje imati koristi od dokazane kvalitete i pouzdanosti jedne od najvećih svjetskih servisnih mreža u industriji tiska.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content