PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Heidelberg najavio prodaju Gallusa

Heidelberger Druckmaschinen AG, nakon što se odlučio fokusirati na svoju osnovnu djelatnost tisak iz arka, suočavajući se s izazovnom situacijom koju je stvorio Covid-19, najavio da prodaje Gallus Group švicarskom ambalažeru, tvrtki benpac holding AG.

U budućnosti će Heidelberg i benpac usko surađivati vezano uz ​​Gallus Labelfire, stroj za digitalni tisak etiketa. Heidelberg će nastaviti isporučivati ​​jedinicu za digitalni tisak (DPU) i potrošni materijal za ovaj stroj.

„Prodajemo naše narrow-web rotacijske i flekso rotacijske tiskarske aktivnosti kako bismo se što više usredotočili na inovativna rješenja za cijeli lanac vrijednosti tiska iz arka. Zadržat ćemo svoju internu digitalnu ekspertizu i surađujući s benpacom na Gallus Labelfire radit ćemo na daljnjem napretku u digitalizaciji konvencionalnih strojeva. U isto vrijeme, ostat ćemo glavni dobavljač na rastućem tržištu etiketa s našim ofsetnim strojevima iz arka”, kaže Rainer Hundsdörfe, Heidelberg CEO.

Uz ugovorenu cijenu od oko 120 milijuna eura, Heidelberg očekuje da će posao stvoriti dvoznamenkastu zaradu izraženu u milijunima eura. Prodaja, koju još trebaju odobriti nadležna tijela, trebala bi stupiti na snagu prije kraja 2020. godine.

Benpac i Heidelberg su se složili da će kroz usku suradnju Heidelberg nastaviti upravljati prodajom i servisom Gallusova portfelja i nakon preuzimanja. Gallusovi kupci će stoga i dalje imati koristi od dokazane kvalitete i pouzdanosti jedne od najvećih svjetskih servisnih mreža u industriji tiska.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content