Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Heidelberg najavio prodaju Gallusa

Nakon što je odlučio da se fokusira na svoju osnovnu delatnost – štampu iz tabaka, a suočavajući se sa izazovnom situacijom koju je stvorio Covid-19, Heidelberger Druckmaschinen AG je najavio da prodaje Gallus Group švajcarskom ambalažeru, kompaniji benpac holding AG.

U budućnosti će Heidelberg i benpac blisko sarađivati na ​​Gallus Labelfire – mašini za digitalnu štampu etiketa. Heidelberg će nastaviti da isporučuje ​​jedinicu za digitalnu štampu (DPU) i potrošni materijal za ovu mašinu.

„Prodajemo naše narrow-web rotacijske i flekso rotacijske štamparske aktivnosti kako bismo se što više usredsredili na inovativna rešenja za ceo lanac vrednosti štampe iz tabaka. Zadržaćemo svoju internu digitalnu ekspertizu i u saradnji sa benpacom na Gallus Labelfire radićemo na daljem napretku u digitalizaciji konvencionalnih mašina. U isto vreme, ostajemo glavni dobavljač na rastućem tržištu etiketa sa našim ofsetnim štampačima iz tabaka”, kaže Rainer Hundsdörfe, CEO kompanije Heidelberg.

Uz ugovorenu cenu od oko 120 miliona evra, Heidelberg očekuje da će posao stvoriti dvocifrenu zaradu izraženu u milionima evra. Prodaja, koju još treba da odobre nadležni organi, trebalo bi da stupi na snagu pre kraja 2020. godine.

Benpac i Heidelberg su se složili da će kroz blisku saradnju Heidelberg nastaviti da upravlja prodajom i servisom Gallus asortimana i nakon preuzimanja. Gallusovi kupci će zato i dalje imati korist od proverenog kvaliteta i pouzdanosti jedne od najvećih svetskih servisnih mreža u industriji štampe.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content