PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Heidelberg otkazao sudjelovanje na drupi

Drupa 2021 dobila je još jedan veliki udarac. Tvrtka Heidelberg donijela je odluku da se povlači sa svih međunarodnih izložbi sljedeće godine, uključujući drupu.

Heidelberg je na drupi trebao imati značajnu prisutnost u potpuno novoj hali 1 na Messe Dusseldorfu, zajedno s partnerskim tvrtkama, uključujući Masterwork Machinery i Muller Martini.

U objavi ističu da se planiraju usredotočiti na nove, virtualne koncepte sajmova i regionalne događaje te da je sudjelovanje na sajmu drupa sljedeće godine otkazano zbog nepredvidivih učinaka virusa Covid-19.

“Svi volimo drupu. Nekada je to bio festival, no to neće biti slučaj sljedeće godine s distancom i maskama. Naši kupci kažu da najvjerojatnije neće doći, stoga kakav smisao festivala ako gosti ne dolaze, a troškovi su ogromni”, kazao je za Printweek Rainer Hundsdörfer, Heidelberg CEO.

Hundsdörfer je rekao da će tvrtka umjesto toga dvoznamenkaste milijune eura koje troši na drupi prebaciti na open house i virtualne događaje. Naime, Heidelberg je potrošio najmanje 10 milijuna eura za drupu 2016. godine.

Ova vijest svakako predstavlja veliki udarac organizatoru Messe Dusseldorfu i stavlja ogroman upitnik kako pred budućnosti sajma općenito tako i vezano uz mogućnost da se na ovakav postupak odluče i drugi izlagači. Podsjećamo, dva velika izlagača, Xerox i Bobst, već su otkazali svoje sudjelovanje, a sve su glasnija šuškanja da se na taj korak sprema i HP.
Ako su šanse za održavanje drupe iduće godine do sada bile 50:50, sada su prema izvorima Printweeka, znatno ispod 50 posto.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content