Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Heidelberg otkazao učešće na drupi

Drupa 2021 dobila je još jedan veliki udarac. Kompanija Heidelberg donela je odluku da se povlači sa svih međunarodnih sajmova sledeće godine, uključujući i drupu.

Heidelberg je na drupi trebalo da ima značajnu prisustvo u potpuno novoj hali 1 na Messe Dusseldorfu, zajedno s partnerskim kompanijama, uključujući Masterwork Machinery i Muller Martini.

U saopštenju ističu da planiraju da se fokusiraju na nove, virtuelne koncepte sajmova i regionalne događaje i da je učešće na sajmu drupa sledeće godine otkazano zbog nepredvidivog dejstva virusa Covid-19.

„Svi volimo drupu. Nekada je to bio festival, no to neće biti slučaj sledeće godine sa distancom i maskama. Naši kupci kažu da najverovatnije neće doći, zato ne vidimo koji je smisao festivala ako gosti ne dolaze, a troškovi su ogromni”, izjavio je za Printweek Rainer Hundsdörfer, Heidelberg CEO.

Hundsdörfer je rekao da će kompanija umesto toga dvocifrene milione evra koje troši na drupi prebaciti na open house i virtuelne događaje. Naime, Heidelberg je potrošio najmanje 10 miliona evra za drupu 2016. godine.

Ova vest svakako predstavlja veliki udarac organizatoru Messe Dusseldorfu i stavlja ogroman upitnik kako generalno pred budućnost sajma, tako i vezano za mogućnost da se na ovakav postupak odluče i drugi izlagači. Podsećamo, dva velika izlagača, Xerox i Bobst, već su otkazali svoje učešće, a sve su glasnija šuškanja da se na taj korak sprema i HP.
Ako su šanse za održavanje drupe iduće godine do sada bile 50:50, sada su prema izvorima Printweek-a, znatno ispod 50 posto.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content