Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

HP Latex 630W savršen izbor za ulazak u svijet HP Latex tehnologije

Kada je riječ o inovacijama u svijetu digitalnog tiska, neizostavno je spomenuti HP koji, sada već s četvrtom generacijom svoje Latex tehnologije, drži primat na području razvoja.
Sve je počelo 2008. godine predstavljanje prvog HP Latex printera. On je označio početak nove ere lansiranja inovativnih boja na bazi vode. Daljnji razvoj obilježen je značajnim poboljšanjima u pogledu brzine ispisa. Treća generacija donijela je tako mogućnost ispisa velikog volumena i velikog formata dizajnirana da zadovolji sve proizvodne zahtjeve. Lansiranje hibridnih printera HP Latex R serije donijelo je novu opciju tiska na pločastim, čvrstim materijalima.  

U razdoblju od 2022. do 2023. HP je počeo razvijati i optimizirati rad printera s programima HP Professional Print Services. Stalni razvoj HP Latex tehnologije rezultirao je izvanrednom serijom printera 4. generacije. Na njoj su svi segmenti na kojima se radilo prethodnih godina sjedinjeni u skladnu cjelinu koja nudi bezbroj mogućnosti.

Posljednju generaciju čine četiri uređaja: HP Latex 700 i 800, kao i 700W u 800W koji prvi put nude mogućnost tiska bijele boje. Bijela boja može biti “ključna karika” koja pokreće i diversificira poslovanje te povećava marže. Boje na bazi vode također su jedna od komparativnih prednosti HP Latex tehnologije te imperativ od samog početka. Naime, boje su u potpunosti ekološke. Ne sadrže štetne supstance i kao takve pogodne su za primjenu u malim i zatvorenim prostorima poput bolnica, dječjih vrtića, škola i sl.

Pet modela 4. generacije HP Latex tehnologije

Fortuna Digital Grupa, kao dugogodišnji strateški partner HP-a, na Grafimi 2023. premijerno je u ovom dijelu Europe predstavila najnoviji modela 4. generacije Latex tehnologije – HP Latex 630W.

Radi se o rješenju koje je savršen izbor za tiskare koje prvi put ulaze u svijet Latex tehnologije. Treba napomenuti i da je riječ o modelu cjenovno daleko prihvatljivijem za tvrtke u razvoju koje još uvijek nisu sigurne je li investicija u latex tehnologiju pravi korak za njih.

Kao i kod drugih printera ove generacije, prednosti su, u odnosu na druge printere iz role brojne. Bolja kvaliteta tiska, produktivnost, preciznost, pouzdanost te veći raspon materijala na kojima se može ispisivati samo su neke od konkurentskih prednosti koje su s ovim modelom postale dostupne i manjim tiskarama koje dugoročno razmišljaju o razvoju i prosperitetu.

Nova serija printera 630 dolazi u dva različita modela:

  • HP Latex 630, 64″– s opcijom HP Cutter Solution
  • HP Latex 630W, 64″ s bijelom bojom – s opcijom HP Cutter Solution.

HP Latex tehnologija predstavlja revolucionarno otkriće uz koje kreativnost više nema tehnoloških ograničenja. Najpristupačniji printer s bijelom bojom ikada, HP Latex 630W je maštovito i isplativo rješenje. Također, uz PrintOS platformu drži troškove pod kontrolom.

Novo iskustvo bijele

HP Latex 630W nudi novo iskustvo s bijelom bojom zahvaljujući održavanju boje preko sustava za automatsko recikliranje boje između HP Latex Ink Mix Container-a i bijelog cartridge-a. Ovaj sistem omogućava konstantno cirkuliranje bijele što sprječava njeno taloženje i probleme koji mogu uslijediti kao posljedica.
Ukoliko vam bijela boja trenutno ne treba, print glavu možete vrlo lako ukloniti i skladištiti u rotacijskoj komori namijenjenoj za skladištenje. Ovaj postupak sprječava utrošak bijele boje na čišćenje i sprječava zaštopavanje glave zbog teškog pigmenta bijele boje.
Više je načina tiska s bijelom bojom (spot, underflood, overflood, and 3-layer). Oni zavise od zasićenosti koja ide do 260% nanosa bijele.

Sam tisak je izrazito intenzivnih boja. Boja je odmah suha i spremna za daljnju doradu, uz vrlo širok spektar materijala na kojima se može printati. Printeri rade i na nižim temperaturama što proširuje raspon kompatibilnih materijala i osigurava uštedu energije.

Treba napomenuti da je HP razvio i zamijenio plastična kućišta cartridge-a s inovativnim kartonskim. Zbog kartonskog dizajna mogu se reciklirati, čime se značajno smanjuje količina plastičnog otpada. HP nudi besplatno recikliranje putem platforme Planet Partners.

Latex tehnologija jedina u industriji ima certificate ECOLOGO, GREENGUARD, REACH i FSC te brojne druge. Oni jamče da se radi o strojevima koji nemaju štetno djelovanje na zdravlje ljudi i čuvaju okoliš.

Fortuna Digital Grupa ekskluzivni je zastupnik HP industrijskih rješenja u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, BiH i Mađarskoj i već 15 godina dio je ove uspješne priče.
Za detaljnije informacije o Latex tehnologiji, ali i dodatnim informacijama o najnovijem modelu HP Latex 630 obratite se bilo kojoj od njihovih poslovnica u regiji.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content