PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

HP Latex 630W savršen izbor za ulazak u svet Latex tehnologije


Kada je reč o inovacijama u svetu digitalne štampe, nezaobilazno je pomenuti HP koji sa Latex tehnologijom, sada već četvrte generacije, drži primat u oblasti razvoja.
Sve je počelo 2008. godine sa predstavljanjem prvog HP Latex štampača. On je označio početak nove ere lansiranja inovativnih boja na bazi vode. Dalji razvoj obeležilo je značajno poboljšanje u brzini štampe. Treća generacija štampača donela je mogućnost štampe velikog obima i velikih formata dizajniranih da zadovolje zahteve na nivou proizvodnje.

Lansiranje hibridnih štampača HP Latex R serije dalo je novu opciju štampe na pločastim, čvrstim materijalima. U periodu od 2022. do 2023. HP je počeo da razvija i optimizira rad štampača sa programima HP Professional Print Services. Stalni razvoj HP Latex tehnologije rezultirao je izvanrednom serijom štampača 4. generacije. Na njoj su svi segmenti na kojima se radilo prethodnih godina sjedinjeni u skladnu celinu koja nudi bezbroj mogućnosti za sve potrebe štamparskih usluga.

Upoznajte pet modela 4. generacije HP Latex štampača

Poslednju generaciju čine četiri uređaja: HP Latex 700 i 800, kao i 700W i 800W. Oni prvi put nude mogućnost štampe u beloj boji. Bela boja može biti “ključna karika” koja pokreće i diverzifikuje poslovanje i povećava marže. Boje na bazi vode su takođe jedna od komparativnih prednosti HP Latex tehnologije i imperativ od samog početka. Naime, ove boje su potpuno ekološke. Ne sadrže štetne supstance i kao takve pogodne su za primenu u malim i zatvorenim prostorima popu tbolnica, dečijih vrtića, škola i sl.

Fortuna Digital Grupa je kao dugogodišnji strateški partner HP-a, na Grafimi 2023 premijerno u ovom delu Evrope predstavila najnoviji model 4. generacije Latex tehnologije- HP Latex 630W.

Radi se o rešenju koje je savršeni zbor za štamparije koje prvi put ulaze u svet Latex tehnologije. Valja napomenuti da je ovaj model cenovno daleko prihvatljiviji za firme u razvoju koje još uvek nisu sigurne da li je investicija u latex tehnologiju pravikorak za njih. Kao i kod drugih printera ove generacije, prednosti su brojne u  odnosu na druge vrste štampača iz rolne. Bolji kvalitet štampe, produktivnost, preciznost, pouzdanost i veća paleta materijala na kojima se može štampati samo su neke od konkurentskih prednosti koje su sa ovim modelom postale dostupne i manjim štamparijama koje razmišljaju dugoročno o razvoju i prosperitetu.

Nova serija štampača 630 dolazi u dva različita modela:

  • HP Latex 630, 64″– sa opcijom HP Cutter Solution
  • HP Latex 630W, 64″ sabelom bojom – sa opcijom HP Cutter Solution.

HP Latex tehnologija predstavlja revolucionarno otkriće uz koje kreativnost više nema tehnoloških ograničenja. Najpristupačniji štampač sa belom bojom ikada, HP Latex 630W je maštovito i isplativo rešenje. Takođe, uz PrintOS platformu drži vaše troškove pod kontrolom.

Novo iskustvo s belom bojom

HP Latex 630W nudi novo iskustvo sa belom bojom zahvaljujući održavanju boje preko sistema za automatsko recikliranje boje između HP Latex Ink Mix Container-a i belog kertridža. Ovaj sistem omogućava da bela boja konstantno cirkuliše, što sprečava taloženje bele i probleme koji mogu uslediti kao posledica. Ukoliko vam trenutno bela boja ne treba, glavu za štampu možete vrlo lako ukloniti iz mašine i odložiti u rotacionu komoru namenjenu za skladištenje. Ovaj postupak sprečava utrošak bele na čišćenje i sprečava zapušenje glave zbog teškog pigmenta bele boje. Postoji više načina štampe sa belom bojom (spot, underflood, overflood, and 3-layer). Oni zavise od zasićenosti koja ide do 260% nanosa bele boje.

Sama štampa je izrazito intenzivnih boja, odmah suva i spremna za dalju doradu, uz vrlo širok spektar materijala na kojima se može štampati. Štampači rade i na nižim temperaturama, što proširuje raspon kompatibilnih materijala i osigurava uštedu energije.          

Treba napomenuti da je HP razvio i zamenio plastična kućišta kertridža sa inovativnim kartonskim. Zbog kartonskog dizajna mogu se reciklirati. Time se značajno smanjuje količina plastičnog otpada. HP nudi besplatno recikliranje putem platforme Planet Partners.

Latex tehnologija jedina u industriji poseduje sertifikate ECOLOGO, GREENGUARD, REACH i FSC i druge. Oni garantuju da se radi o mašinama koje nemaju štetno delovanje na zdravlje ljudi i čuvaju životnu sredinu.

Fortuna Digital Grupa ekskluzivni je zastupnik HP industrijskih mašina u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, BiH i Mađarskoj i već 15 godina deo je ove uspešne priče.
Za detaljnije informacije o Latex tehnologiji, ali i o najnovijem modelu HP Latex 630W obratite se bilo kojoj od njihovih poslovnica u regionu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content