Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

I dok ostali brendovi ciljaju na oči, McDonald’s cilja na nos – reklamni billboardi koji mirišu

Svi smo bili u toj situaciji – ne vidimo ga, ali po mirisu znamo da je McDonald’s u blizini. Miris prepoznatljiv kao i njihov logo. Zato je McDonald’s Nizozemska stavio svoj legendarni miris na test. U svojoj posljednjoj kampanji nisu koristili ništa drugo, osim prepoznatljive crvene i žute te mirisa.

Miris i dodir najprimarnija su ljudska osjetila, a ipak se premalo koriste u oglašavanju. Već desetljećima McDonald’s zavodi nepca diljem svijeta, čineći ga jednim od najprepoznatljivijih brendova. No, shvatili su da postoji još nešto, nešto što će za potrošač biti jednako nezaboravno poput njihovih zlatnih lukova slova „m“. Miris.

Uz pomoć reklamne agencije TWBA\NEBOKO, McDonald’s Nizozemska to je i testirao. Niz običnih žutih i crvenih reklamnih panoa postavljeni su u Utrechtu i Leidenu. Ispisi se na prvi pogled čine praznima. No, kako su se prolaznici približavali na manje od 5 metara, pozdravlja ih izrazita aroma McDonald’s pomfrita koja dolazi iz unutrašnjosti reklamnog panoa.
Ovo je prvi put da je reklamni pano korišten za širenje mirisa McDonald’sa, koristeći prepoznatljivi miris kao jedan od najprepoznatljivijih aduta brenda.
Panoi su bili strateški postavljeni unutar 200 metara od McDonald’s restorana, pozivajući one potaknute mirisom da svrate i naruče svoje omiljene McDonald’s proizvode.

Kada svaki brend cilja na oči, McDonald’s cilja na nos. “Uvijek tražimo načine da robnoj marki koja je ikona kao što je to McDonald’s damo vlastito mjesto u kulturi. Miris McDonald’sovog pomfrita jedno je od tih ikoničnih obilježja“, rekao je Darre van Dijk, CCO TBWA\NEBOKO.

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content