PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

I dok ostali brendovi ciljaju na oči, McDonald’s cilja na nos – reklamni bilbordi koji mirišu

Svi smo bili u takvoj situaciji – ne možemo to da vidimo, ali znamo po mirisu da je McDonald’s u blizini. Miris je prepoznatljiv koliko i njihov logo.
Zato je McDonald’s Holandija svoj legendarni miris stavila na test. U prošloj kampanji nisu koristili ništa osim prepoznatljive crvene i žute i mirisa. Miris i dodir su najprimarnija ljudska čula, ali se premalo koriste u oglašavanju.
Decenijama, McDonald’s zavodi nepca širom sveta, čineći ga jednim od najprepoznatljivijih brendova. Ali shvatili su da postoji još nešto, nešto što će potrošaču ostati upamćeno kao njihovi zlatni lukovi slova „m“. Miris.

McDonald’s Holandija je uz pomoć reklamne agencije TVBA\NEBOKO to i testirala. Serija običnih žutih i crvenih bilborda postavljena je u Utrehtu i Lajdenu. Ispisi na prvi pogled izgledaju prazni. Međutim, kako su se prolaznici približavali na manje od 5 metara, dočekala ih je izrazita aroma McDonald’s pomfrita koja je dolazila iz unutrašnjosti bilborda.
Ovo je prvi put da je bilbord korišćen za promociju McDonald’s-ovog mirisa, koristeći prepoznatljivi miris kao jednu od najprepoznatljivijih sredstava brenda. Bilbordi su strateški postavljeni u krugu od 200 metara od McDonald’s restorana, pozivajući one dirnute mirisom da svrate i naruče svoje omiljene McDonald’s proizvode. Kada svaki brend cilja na oči, McDonald’s cilja na nos.

„Uvek tražimo načine da brendu koji je ikona kao što je McDonald’s damo sopstveno mesto u kulturi. Miris McDonald’s pomfrita je jedna od onih ikonskih karakteristika“, rekao je Darre van Dijk, CCO TBVA\NEBOKO.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content